Spänningen stiger

Hockeyettan norra blir allt mer intressant att följa. 
 
Igår drog veckan igång med det högintressanta mötet mellan Boden och Piteå, två av den norra seriens mest uppsnackade lag. Under säsongsinledningen har hemmalaget haft det ganska svårt, en del skador har stört spelet och man fick nöja sig med en femteplats innan nedsläpp. När matchen väl drog igång stod Boden för en fin insats där defensiven fick spela en avgörande roll, målvakten Carl-David Almqvist räddade 20 skott när laget vann med 2-1. Han stod dessutom för en assist till det avgörande målet.
Segern gör att Boden klättrar upp till fjärdeplatsen i den haltande tabellen - nu med bara fyra poäng upp till andraplatsen. 
 
För spänningens skull var det väldigt bra att Boden segrade, hade Piteå tagit en trea hade laget i sin tur stärkt sin förstaplats ytterligare men nu finns det fortfarande en god chans för andra lag att vara med och utmana på ett bra sätt. Efter gårdagens match leder Piteå alltjämt serien, men bara med en poängs marginal till Kalix. Värt att notera är dock att Piteå fortsatt har en match mindre spelad än tvåan. Lite längre ner i tabellen lurar även Östersund, de är bara sexa men har samtidigt bara spelat nio matcher och har därför en hel del poäng som kan komma in på kontot. 
 
Den här veckan blir extra intressant för just Östersund, på fredag tar man sig an serieledarna på bortaplan och två dagar senare åker laget vidare för att mäta sina krafter mot Boden. Det kan bli två väldigt spännande matcher att följa. 
 
BODEN - PITEÅ: 2-1 (1-0,0-1,1-0)
1-0, Max Pålholm (Nyman)
1-1, Tim Kämpeberg (Wrenman, Ahrling)
2-1, Max Pålholm (Wargh, Almqvist)
Skott: 29-21
Utvisningsminuter: 37-81
Publik: 1325 (Björknäshallen)  
 
Nu väntar en dags uppehåll från spel innan Hockeyettan rullar vidare med mötet mellan Segeltorp och Nyköping Gripen som spelas imorgon.