Västervik klara för allsvenskan

Nu står det klart vilka lag från kvalserien som spelar i allsvenskan nästa säsong. 
 
Inför kvällen var Södertälje redan klara för allsvenskt spel säsongen 16/17 men det stod fortfarande en ledig plats till förfogande och kampen skulle stå mellan Troja-Ljungby och Västervik. Troja hade det tufft i sin bortamatch mot Asplöven men deras förlust spelade ingen större roll för Västervik hade saken i egna händer och eftersom de lyckades vinna mot Södertälje med 5-1 så säkrade man det allsvenska avancemanget. 
 
Jag tycker det är både roligt och helt rättvist att just Södertälje och Västervik tar hand om de allsvenska platserna, man har varit Hockeyettans två bästa lag den här säsongen och då är man värda ett avancemang samtidigt som jag har svårt att se att allsvenskans två sämsta lag skulle vara värda att få stanna kvar i serien. Nu kan vi se fram emot en profilstark allsvenska för både SSK och VIK har flera spelare som gillar att synas samtidigt som Hockeyettans norra distrikt kommer få en rejäl förstärkning i form av Sundsvall och Asplöven. 
 
För nykomlingar blir det ofta väldigt tufft i en ny serie men för Västerviks del verkar man få en nyttig förstärkning från SHL-klubben Linköping som är intresserade av ett samarbete med smålänningarna. 
De ska kunna ha en hel kedja här nere som spelar till och från samtidigt som våra killar kan testa på SHL-nivå, säger Västerviks ordförande Lars Jörbrink till Sportbladet. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Asplöven - Troja/Ljungby: 6-3
Borlänge - Sundsvall: 2-1
Västervik - Södertälje: 5-1 
 
TABELLEN
1. Västervik, 21 poäng
2. Södertälje, 19 poäng
3. Asplöven, 12 poäng (+2)
4. Troja-Ljungby, 12 poäng (0)
5. Sundsvall, 11 poäng
6. Borlänge, 6 poäng
 
Tycker du att rätt lag går vidare från den här kvalserien?