INFÖR: Södertälje - Vallentuna

Södertälje har fått en bra start på säsongen och ikväll kommer en chans att förlänga segersviten. 
 
Laget har minst sagt en rejäl press på sina axlar men säsongen har börjat bra för dem, i premiären besegrade man Huddinge på bortaplan och sedan dess har även Hammarby och Haninge Anchors förlorat mot den klassiska klubben. Ikväll står Vallentuna som motståndare och det är svårt att veta vart man har det laget, säsongen började med en vinst hemma mot tippade topplaget Hudiksvall men sedan har det gått lite tyngre och i söndags förlorade man mot nykomlingen Sollentuna. 
 
Södertälje känns som en given favorit i kvällens match men laget tränare, Mats Waltin, väljer att höja ett varningens finger för motståndet. 
Jag tror att det är ett lag som är duktiga på att spela väldigt disciplinerat. Vid deras inledningsseger mot Hudiksvall, som är ett förväntat topplag, hade de spelat fantastiskt disciplinerat och haft ett väldigt fint målvaktsspel. Det blir en bra prövning för oss att möta ett lag som är väldigt orienterat gällande positionering och disciplin, säger han till klubbens hemsida. 
 
 Fjärde raka för Calle Brattenbergers Södertälje? Foto: Per Angelsten
 
 
Hos dagens gästande lag hittar vi en spelare som borde ha bra koll på Södertälje, backen Fredrik Svensson har spelat mycket mot dem genom åren men säsongen 2009/10 spenderade han i klubben och då blev det åtta poäng på 46 matcher för den numera 40-årige backen. Även Södertälje har spelare som borde ha hyfsad koll på Vallentuna, forwarden Fredric Weigel har spelat två säsonger i klubben och hans bästa notering på säsongen 2013/14 då det blev hela 56 poäng på 40 matcher. Weigel, som värvades till SSK från Haninge Anchors, har startat säsongen med att göra fyra assist men målkollumnen är fortfarande tom - kanske kan det ändras mot sitt gamla lag? 
 
Vad tror du om kvällens match?