Hockeyettan: Allsvensk värvning av Dalen

Hockeyettanlaget fortsätter sitt minst sagt intressanta lagbygge. 
 
Redan förra säsongen visade HC Dalen att de hade något bra på gång och under sommaren har klubben vid Vättern fortsatt på den inslagna vägen. För några dagar sedan presenterades den landslagsmeriterade backen Daniel Josefsson som ny assisterande tränare och nu står det klart att han får med sig en lagkamrat från de senaste säsongerna. Det är forwarden Emil Eriksson som också lämnar Vita Hästen för spel i Hockeyettanlaget. 
Det känns jätteskönt att allt blev klart, Det är något som jag och min agent Erik pratat mycket om och jag vill få chansen i en offensiv miljö så det var ett enkelt val, säger forwarden till bloggen. 
 
Det blev 29 poäng på 155 matcher i Hästentröjan för Eriksson. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här får ses som en fin förstärkning, klubben får in en spelare som fortfarande är ung och utvecklingsbar men som ändå hunnit samla på sig en hel del rutin. 23-åringen har spelat över 150 matcher i Hockeyallsvenskan men har även gjort ett dussintal matcher i SHL tillsammans med Örebro. Han är ingen utpräglad poängspelare men borde kunna förbättra statistiken en del nu när han tar ett steg ner i seriesystemet. Jag skulle tro att Eriksson tar plats som center i någon av de två främsta kedjorna vilket lär generera gott om speltid och därmed mer tillfällen att hitta målet. 
 
Eriksson är långt ifrån HC Dalens första värvning den här sommaren, inte mindre än åtta spelare har skrivit kontrakt med klubben sedan maj och så sent som förra veckan anslöt den lovande forwarden Kristian Röykås Marthinsen från juniorligan WHL där han gjort väldigt bra ifrån sig. 19-åringen, som har några allsvenska inhopp i Almtuna på meritlistan, kan mycket väl bli en positiv överraskning under hösten. 
 
Det är svårt att sätta några krav eller förväntningar innan den första träningsmatchen ens är spelad men känslan är att Dalen kommer göra en bra säsong, att laget ska nå allettan kan nog bli svårt men det går som bekant att nå långt även om den första halvan av säsongen inte blir en succé. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!