Keepern till Hockeytvåan - "Har något bra på gång"

Vi rundar av helgen med ytterligare en intervju. 
 
Precis som i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan jobbas det intensivt även på en lite lägre nivå, där behöver man också få ihop slagkraftiga trupper inför säsongen som väntar. Ett av lagen som inlett silly season lovande hittar vi i Hockeytvåans sydligare regioner, närmare bestämt Finspång. Där håller IK Guts till, ni kanske minns, laget som inledde i Norrköping på en lägre nivå men som sedan flyttlasset till grannstaden Finspång för att sedan ta steget upp i Hockeytvåan. 
 
Förra säsongen var på många sätt lyckad men man hade lite stolpe ut och därför kan vi räkna med att få se ett revanschsuget lag som ger sig ut på isen om några månader. Under våren har ett flertal nyckelspelare förlängt sina kontrakt men man har även hunnit med att värva in ett par nya spelare. Senast in är målvakten Scott Hector från Hanhals och honom har vi tagit ett snack med! 
 
I dagarna gick IK Guts ut med att du kommer spela med den den kommande säsongen, kan du berätta lite vad som fått dig att ta steget just dit?
 - Jag känner att IK Guts har något bra på gång och jag vill gärna vara del av deras framfart. Jag tror också att jag kan utvecklas som målvakt hos dem den kommande vintern. 
 
Hur pass bra koll har du på Hockeytvåan? 
Hyfsad koll tycker jag. Vet att Hockeytvåan södra är en bra serie med många lag som vill ta steget upp till nästa nivå.
 
Totalt blev det 24 matcher i Hanhals för Hector. 
Foto: Peter Olsson 
 
Känner du några av spelarna i laget sedan tidigare?
 - Jag spelade tillsammans med William Arweson i Tingsryd när jag va där. Ska bli roligt att spela med William igen men även lära känna de andra killarna i laget.
 
Du kommer senast från spel i Hockeyettan med Hanhals, hur ser du tillbaka på säsongen som varit? 
Vi hade en tuff höst där vi inte fick ihop det som vi ville. Däremot steppade vi upp vårt spel och spelade betydligt mer ansvarsfullt i fortsättningsserien. 
 
En flytt runt 50 mil förändrar mycket, vad blir annorlunda för dig utanför isen? 
Mycket förändras vid en flytt, nytt boende och jobb bland annat som ska klaffa. Ska bli väldigt spännande att flytta till Norrköping och starta igång en ny säsong, ser fram emot det! 
 
Förra säsongen var IK Guts en nykomling på framfart, vad tycker du talar för att ni ska bli att räkna med även i vinter? 
Får vi ihop gruppen, jobbar hårt tillsammans och är ödmjuka inför de uppgifter som väntar i vinter så tror jag vi kan nå det mål vi satt upp. Det blir en tuff och rolig säsong som väntar.
 
 
FAKTA: Scott Hector 
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 184cm/83kg
Position: målvakt
Moderklubb: IF Mölndal Hockey
Statistik 19/20: 17 matcher, 87.7% (Hanhals, Hockeyettan) 
 
IK GUTS TRUPP JUST NU
Målvakter: Scott Hector, Kristaps Nazarovs 
Backar: Victor Lindman, Pär Ohlin, Olle Umberg, Jesper Olsen, Jonne Wälkky, Anton Kellman, William Bohman, Hampus Karlsson, Oskar Holgersson
Forwards: Emil Rooth, Jacob Tenemyr, Eric Asp, Nikita Reyn, Haralds Podzins, William Arvesson, Andreas Nelly, Anton Lindqvist, Petrus Lindeborg (Try-out), Filip Forsström (Try-out), Charlie Esbjörnsson (Try-out)  
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Dessutom är chansen större att det kommer texter om det laget man följer, om man är med och stöttar bloggen. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen.  Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975