Spänningen fortsätter

Idag så var det dags för den åttonde omgången i Kvalserien, och vi kan nu i efterhand säga att det bara blev ännu mer spännande, det här kommer kunna gå hur som helst.

Piteå - Karlskrona : 1-5
Uppe i Piteå så spelade hemmalaget ganska bra och hade gott om skott på mål, men KHK-keepern Mattias Modig stod för en bra insats och tog 31 av 32 skott, det var bara Lars Bryggman som fick hål på Modig. Bortalaget var desto mer effektiva, man fick snabbt in 0-1 (Jesper Jensen), och sedan så fortsatte man sätta pucken i mål i den andra perioden, bland annat genom Kent McDonell, som just nu är inne i en riktigt bra fas, eller vad sägs om fem mål på de två senaste matcherna?
Karlskrona tog tre viktiga poäng och ligger just nu på en bra position inför de avslutande matcherna, man har saken i egna händer, men då krävs seger mot Björklöven i nästa omgången, vilket kan bli lättare sagt än gjort..

Björklöven - Tingsryd :  5-2
..För Björklöven stod för en ny stark insats och tog hem en säker seger hemma mot Tingsryd. Trots att man sköt ovanligt få (25) skott på mål, så fick man in fem mål, och det visar att man slipat lite på effektiviteten sett till den senaste tiden. Tingsryd hade också sina chanser, men det blev bara Filip Owesson som fick in pucken bakom Daniel Wälitalo i löven-målet. Björklöven har nu en riktigt god chans att gå till allsvenskan, och jag tror faktiskt att man kommer att klara det här. Man har chansen att säkra sin Allsvenska plats i nästa omgång, men då krävs seger borta mot Karlskrona HK. Det var som vanligt en mycket bra publiksiffra uppe i Umeå Arena, eller vad sägs om 5336?

Vita Hästen - Huddinge : 4-3
Vita Hästen var i stort behov av en seger för att haka på topptrion, och det började bra när Linus Näsström satte 1-0 i mitten av den första perioden. Fem minuter senare satte Joakim Pettersson 2-0 och det såg ljust ut för laget, men man spelade inte så jättebra i den här matchen, man släppte in Huddinge i matchen, bland annat när Matthias Sundberg kunde sätta 3-2, vilket var hans andra mål i matchen. Men tillslut så redde Hästen ut stormen och tog hem matchen med 4-3, och man ligger nu på tredje plats inför de två avslutande omgångarna. På Onsdag ska man upp och möta avsågade Piteå, och tre poäng där skulle göra att man, med lite tur, kommer upp på andra plats i tabellen, och då har allt i egna händer inför den avslutande hemmamatchen mot Tingsryd!