Visst, idag har det varit mest fokus på fotbollsavgörandet men vi får inte glömma bort dagens allsvenska matcher, såhär gick det i dem!

Asplöven - Vita Hästen: 4-3 (efter förlängning)
Sundsvall - Västerås: 5-1
Mora - AIK: 2-4
Björklöven - Oskarshamn: 5-2

Kvällens vinnare: Sundsvall. Snacka om att nykomlingen stod för ett styrkebesked när man besegrade serieledarna med hela 5-1, nu ligger laget hack i häl på flera andra lag nere i botten av tabellen.

Kvällens förlorare: Mora. Efter två spelade perioder ledde laget med 2-1 men sedan släppte man in tre mål på 14 minuter mot AIK och hemmapubliken fick se sitt lag förlora ytterligare en match.

Kvällens nykomling: Sundsvall. Vilken form laget verkar vara inne i, man har fått fart på spelet och har tagit fem viktiga poäng de senaste dagarna, nu får de andra bottenlagen börja se upp för nykomlingen.

Kvällens spelare: Victor Ahlström. Förra säsongen gjorde Victor åtta poäng (i Södertälje) under grundserien - ikväll stod Sundsvallsforwarden för ett mål och två assist vilket gör att han nu noterats för fyra poäng på åtta matcher och känslan är att han fått ett lyft i sin nya klubb.

Man skulle kunna säga att det här var norrlandslagens kväll, Asplöven tog två viktiga poäng hemma mot Vita Hästen samtidigt som både Sundsvall och Björklöven plockade tre extremt viktiga poäng som hjälper dem nere i bottenstriden. Uppe i Haparanda blev Scott Macaulay stor matchhjälte, han stod för ett mål under ordinarie speltid och i förlängningen avgjorde han matchen med sitt åttonde mål för säsongen och nu närmar sig laget en plats bland de åtta främsta.

AIK:s fina form fortsätter, ikväll kom en ny seger efter att man vänt 2-1 till 2-4 i den tredje perioden och nu ligger laget bara två poäng bakom Västerås och då har de spelat två matcher färre än serieledarna - Solnalaget blir farliga den här säsongen..

För Björklöven var kvällens match extra skön, laget har haft en väldigt tung period men ikväll stod man för en fin insats hemma mot Oskarshamn och nu kanske det kan vända för Tommy Jonssons gäng.