Hudiksvall krossade motståndet

Har Hockeyettanlaget vaknat nu?

Hudiksvall har haft en relativt blek inledning på säsongen 16/17 men i förra omgången besegrade man Wings och ikväll kom chans att ta nya viktiga poäng, den här gången mot Tumba som kom på besök. Det skulle snabbt visa sig att det här var hemmalagets match, efter tretton sekunder satte Adam Seydlitz 1-0 och efter det rullade det på. Efter två spelade perioder stod det hela 8-0 på resultattavlan men Hudiksvall fortsatte och producera, i den avslutande perioden gjorde hemmalaget ytterligare tre mål innan Markus Västilä rundade av målskyttet med sitt 12-0 mål.

Jag vet inte om man ska dra allt för stora växlar av den här segern men visst borde det ge hemmalaget lite extra självförtroende, man visade att man vet vart målet är beläget samtidigt som Anton Hedberg fick hålla säsongens första nolla.

MATCHFAKTA
Hudiksvall - Tumba: 12-0 (4-0,4-0,4-0)
1-0, Adam Seydlitz (Nilsson, Åman)
2-0, Linus Wernerson-Libäck (Åman, Wernerson-Libäck)
3-0, Oscar Bergkvist (Koskinen)
4-0, Joonas Sammalmaa (Åman, Koskinen)
5-0, Adam Seydlitz (Lindström, Lundin)
6-0, Martin Naenfeldt (P.Wernerson-Libäck)
7-0, Joonas Koskinen (Larsson, Bergkvist)
Publik: 568 (Glysis, Hudiksvall)

I övrigt kan vi notera att Visby/Roma besegrade Valbo med 5-1 vilket innebär att man tar över serieledningen, tabellen är dock haltande.