Talangens succé fortsätter

Den svenske doldisen fortsätter att göra succé i NHL.

Eftersom man ställer tillbaka klockan en timme och samtidigt får en extra timme att vara vaken, valde jag att ta en titt på mötet mellan New Jersey och Arizona Coyotes. Arizona, mitt favoritlag i ligan, har haft en väldigt tung inledning på säsongen och var på jakt efter sin första seger för säsongen. Halvvägs in i den första perioden tog man ledningen men New Jersey kvitterade och efter pausvilan tog man även ledningen då Taylor Hall höll sig framme. Den spelaren som stod för assisten var superlöftet Jesper Bratt som fortsätter att göra oväntat bra ifrån sig.

Jesper Bratt är en av de hetaste tonåringarna i NHL just nu.

Efter Halls mål tog sig Arizona i kragen och höjde sig på ett imponerande sätt, man kvitterade och tog sedan ledningen när Clayton Keller satte sitt åttonde mål för säsongen. 19-åringen får ses som lagets mest lovande spelare och han är en av få som levererat under hösten.

Talangens mål gjorde att läget såg ljust ut för gästerna från öknen men en bit in i tredje perioden var det åter dags för Taylor Hall att sätta ett mål (även den här gången med assist från Bratt) och efter det tog New Jersey över matchen allt mer. I sin helhet var matchen dock jämn men i slutminuterna fick hemmalaget chansen att spela powerplay och då visade Bratt att han inte bara kan spela fram, målet var hans fjärde för säsongen och det blev helt matchavgörande. Målet gör att 19-åringen noterats för tio poäng på lika många matcher och Stockholmaren har verkligen fått en smakstart på sin NHL-karriär.

Trots förlusten var det här ett steg i rätt riktning för Arizona, man stod för sin bästa insats för säsongen men nu börjar det verkligen bli dags att inkassera segrar för Oliver Ekman-Larsson och resten av spelarna i ökenlaget.

--

I övrigt kan vi notera att Anaheim (något överraskande) besegrade Tampa Bay med 4-1 efter dubbla mål av Rickard Rakell. I samma match gjorde även Hampus Lindholm sitt första mål för säsongen. Ett annat lag som förlitar sig på blågula spelare är Toronto, men i nattens match mot Philadelphia blev William Nylander poänglös och man förlorade  med 2-4. Trots det har laget inlett säsongen relativt bra, mycket tack vare Auston Matthews som gjort 14 poäng på tio matcher.