Gamla rävar

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Hockeyettan blir två profiler rikare. 
 
Det finns en hel del unga och talangfulla spelare i Hockeyettan, Hanhals är ett av lagen som satsar på unga och lovande lirare som kanske inte riktigt fått chansen på en högre nivå. Samtidigt som serien passar just den kategorin av spelare brukar den även locka betydligt äldre spelare. 
 
För några år sedan slog Vita Hästen på den stora värvningstrumman när den gamle NHL-veteranen Michael Nylander och sedan dess har ett flertal andra spelare också hittat till serien. Igår lyckades Kalmar hålla liv i sin dröm om allettan men de passade även på att släppa nyheten att den tidigare landslagsspelaren Andreas Holmqvist är klar för klubben. 
 
Holmqvist har inte spelat professionell hockey sedan sin tid i Tyskland för några år sedan men det här känns ändå som en bra värvning. 37-åringen har spelat många säsonger på en hög nivå (bland annat över 350 SHL-matcher) och han lär nog kunna göra nytta i sitt nya lag. 
 
Kalmar hoppas givetvis på succé och det gör man även uppe i Boden, laget har nämligen presenterar Per Ledin som sin senaste värvning en. Profilen har jagat klubb hela hösten, allt från Piteå till Vita Hästen har visat intresse men det blev alltså Boden som vann dragkampen om forwarden som tidigare spelat i klubbar som HV71, Luleå och Färjestad. Han har dessutom varit på andra sidan atlanten där det bland annat blev tre matcher i NHL med Colorado. 
 
Det är dock oklart hur länge Ledin kommer spela i Hockeyettanlaget, forwarden har nämligen en öppning i sitt kontrakt som gör att han kan lämna för spel på en högre nivå. 
 
 
 
Till top