Hockeyettan: Summering av kvällen

Hockeyettan / Permalink / 0
Det är hög tid att ta en titt på några av kvällens höjdpunkter i Hockeyettan. 
 
Grundserierna närmar sig sitt slut men många lag har fortfarande väldigt mycket kvar att spela om. Viktiga allettanplatser står på spel och idag hade flera möjligheten att mer eller mindre säkra en plats bland de fem främsta. Ett lag som säkrade just en allettanplats (om jag inte räknat helt fel) är Enköping, kvällens seger borta mot Sollentuna gör nämligen att man har sju poäng till godo på sexan Segeltorp när det återstår två matcher att spela. Att Enköping lyckats så pass bra under hösten får ses som en stor överraskning och det ska bli väldigt intressant att se hur de kommer stå sig när motståndet höjer sig en nivå. 
 
Sedan långt tillbaka står det klart att Hudiksvall både ska spela i allettan och faktiskt vinna hela den östra grundserien, något som blev ännu mer tydligt ikväll. Hanviken besegrades med 3-1 vilket säkrade Hälsingelagets tjugonde raka seger. Det är inget snack om att Hudik är Hockeyettans, och kanske hela landets, formstarkaste lag. Något som i sin tur gör att förväntningarna ökar inför fortsättningen av säsongen. 
 
Christoffer Jansson och hans Borlänge flyger vidare mot Allettan. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
 
I den västra serien kan vi konstatera att Grums ser till att kampen om femteplatsen lever, laget är fortsatt sexa man kvällens seger gör att man bara har en poäng upp till Arboga som dessutom spelat en match mer. Att lagen möts på söndag gör knappast spänningen mindre. Här är Borlänge klara seriesegrare sedan länge och det mesta talar för att Tranås lyckas hålla ifrån och bli tvåa, man har tre poäng till godo på Mariestad inför de avslutande omgångarna. 
 
Nere i den södra serien bjöds det på flera riktigt underhållande matcher där mötet mellan Vimmerby och Troja var det med mest tyngd och prestige. Det blev seger för Vimmerby med 3-0 vilket gör att man har goda chanser att ta hem seriesegern, fyra poäng mer än tvåan med bara två omgångar kvar att spela borde räcka. Just tvåan KRIF vann också ikväll och i samma stund släckte man nykomlingen Kalmars hopp om allettan. Slutresultatet skrevs till 4-2 inför drygt 700 åskådare och Kalmarbacken Andreas Holmqvist fick därmed ingen drömstart på sitt återtåg som spelare. Trots förlusten och missen verkade tongångarna ändå vara ganska positiva hos östkustlaget. 
Vi ser inte det som något misslyckande att vi inte nådde Allettan, men sedan var det såklart något som vi strävade efter. Men så är det ibland. Dock finns det som sagt andra möjligheter så det gäller att ladda om batterierna försöka ta med sig så många bonuspoäng som möjligt till spelet efter jul, sa lagkaptenen Jimmie Svensson till 24Kalmar efter slutsignalen. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Östra serien 
Väsby - Vallentuna: 2-3
Nyköping Gripen - Huddinge: 3-4
Segeltorp - Hammarby: 8-0
Hudiksvall - Hanviken: 3-1
Sollentuna - Enköping: 2-4
Västra serien
Malung - Grums: 3-4
Kumla - Borlänge: 1-4
Skövde - Forshaga: 2-1 (efter förlängning)
Mariestad - Arboga: 4-2
Köping - Tranås: 2-3 (efter straffar)
Surahammar - Lindlöven: 1-7 
Södra serien
Vimmerby - Troja/Ljungby: 3-0
Halmstad - Hanhals: 2-4
Kristianstad - Mörrum: 3-0
KRIF - Kalmar: 4-2 
 
 
Gör gärna ett besök hos våra samarbetspartners! 
 
Till top