Rutinerad forward flyttar norrut

Ett bekant ansikte dyker upp i Östersund. 
 
Efter en relativt misslyckad säsong tar Östersund nya tag, under våren har man förstärkt med en del intressanta spelare och sommaren ser ut att fortsätta på samma sätt. Under torsdagen gick klubben ut med att man knytit till sig forwarden Johan Skiöld, som senast kommer från Västerås som han var med att spela upp till Hockeyallsvenskan. 
 
Forwarden är långt ifrån en ny bekantskap för Östersundpubliken, mellan 2014-16 spelade han i klubben och räknar man ihop hans poäng från den tiden var han en av de främsta i laget. Efter två säsonger väntade spel i Norge men ett år senare vände han hem till Sverige igen men då föll valet på Västerås. Även där gjorde Stockholmaren bra ifrån sig, han stod bland annat för 17 mål och man får nog säga att han hade stor del i klubbens allsvenska avancemang. 
 
 
 
Trots det fick han inte följa med laget dit utan nu väntar alltså en flytt tillbaka till Östersund som borde vara väldigt nöjda med sin värvning. 28-åringen har öst in poäng under mer eller mindre hela karriären och det har inte spelat någon större roll var han spelat, från Asplöven i norr till IK Pantern i söder. På sätt och vis tycker jag det är synd att han är kvar i Hockeyettan för han är egentligen värd en chans på högre nivå, men samtidigt är det naturligtvis bra för ligan att man får behålla en av sina främsta spelare. 
 
För Östersund ser lagbygget ut att ta form på ett bra sätt och det kan mycket väl bli "hemvändarna" som blir tungan på vågen. Förutom Skiöld har man även värvat tillbaka både Elias Bjuhr och Petter Runesson som också har ett förlutet i klubben. Lyckas man även locka till sig Markus Kinisjärvi från Visby/Roma (en hel del talar för det) så ser forwardsuppsättningen plötsligt riktigt bra ut. Kan det här bli säsongen då Östersund verkligen tar för sig på allvar?