"Alltid ett krig mot Mariestad"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Säsongen närmar sig och vi tar därför tempen på en av spelarna i den västra serien. 
 
De flesta av lagen i Hockeyettan har kommit igång med sina träningsmatcher, ett av dem som hunnit spela flera matcher är Skövde och här om dagen tog jag ett litet snack med forwarden Johan Planeby för att se hur han ser på lagets insats hittills. Vi kan notera att Skövde spelade match så sent som igår då Forshaga kom på besök, den matchen slutade med förlust (2-4). 
 
Nu har försäsongens avslutande del dragit igång, hur tycker du att det sett ut under de inledande träningsmatcherna? 
Väldigt blandat såsom en försäsong brukar vara. Vi har ny coach och många nya spelare in i truppen samt ett helt nytt spelsystem jämfört med förra säsongen så det tar ett tag inne alla bitar sitter helt. Det har tyvärr varit alldeles för djupa dalar när vi varit mindre bra men när vi lyckats sätta spelsystemet och spelat som vi ska har det sett riktigt bra ut, vi har bara gjort det i alldeles för korta stunder under matcherna.
 
 
 Foto: Skaraborgs länstidning. 
 
Det här blir din andra säsong i Skövdetröjan, var det självklart att stanna kvar ytterligare en vinter? 
Jag skrev på relativt tidigt för ett år till i Skövde. Jag trivs väldigt bra i klubben och med laget samt med mitt liv utanför hockeyn här i stan. Hade väl endel andra alternativ men trivs som sagt med allt här i staden med. Sedan är det såklart en bonus med det stora publikintresset och hockeyintresset här i staden så alltid kul att spela hemmamatcher inför denna publiken. Sen under försäsongen har jag fått en större roll än vad jag hade under förra säsongen och det är väldigt utvecklande för egen del sen är det bara upp till bevis för att behålla denna rollen under säsongen sen. 
 
Tidigare har du spenderat den största delen av karriären i Kumla, tycker du det är stor skillnad på att spela där jämfört med i Skövde? 
Rent organisationsmässigt och med allt runt om kring klubbarna är det såklart väldigt stor skillnad. Sedan även publikmässigt såklart stor skillnad. Rent spelmässigt är det inte lika stor skillnad så sätt men samtidigt ska man komma ihåg att dom två säsongerna som jag var i Kumla hade vi väldigt bra lag och gick till Allettan båda dom säsongerna. Men rent kravmässigt och att spela med press på sig är det väldigt stor skillnad. I Skövde räknas det alltid att vi ska vara ett topplag och gå vidare varje säsong medan i Kumla så var det ingen som trodde på dom utifrån så där kunde man smyga mer i skymundan. Men gillar pressen som finns här och Skövde ska alltid vara med där uppe i toppen tycker jag. 
 
Förra säsongen blev det respass mot Mariestad i playoff 1, var det extra surt att säsongen tog slut just mot dem? 
Ja men självklart var det de. Även om inte jag är från Skövde från början och uppväxt med rivaliteten så får man veta det ganska snart när man flyttar till Skövde. Det är alltid ett krig mot Mariestad och klart att dom matcherna är speciella. Sen kan man inte sticka under stolen med att dom var starkare förra säsongen, det kan man bara läsa på statistiken på inbördes möten. Samtidigt som det verkligen kändes som vi hade dom när vi knep match 2 mot dom och tog ledningen i sista avgörande matchen i bäst av tre serien. Så klart det var extra surt att det var mot dom och på det sättet det blev. 
 
Sett till statistiken är Henrik Thegel en av västra seriens främsta, hur viktig tycker du att han är för laget? 
Han är såklart enormt viktig för oss både på och utanför isen. Speciellt med hans erfarenhet och lugn. Han är en helt fantastisk spelare på isen och tror alla lag skulle vilja ha honom. Sedan är det viktigt att han är äldre än mig så slipper jag vara äldst i vårat unga lag haha. 
 
Den här säsongen har ni en ny tränare i form av Johan Hellström, vad har du fått för första intryck av honom? 
Har fått en riktigt positiv bild av honom som coach. Johan är riktigt hockeykunnig och kan sin sak och vet hur han vill spela. Tror hans spelsystem kommer passa oss. Tror Johan passar väldigt bra för denna klubben och han är en sån coach som gör att spelare trivs och vågar spela ut. Även Trygg som assisterande coach passar väldigt bra tillsammans med Johan. Johan är som han beskriver sig själv, ¨en go gubbe från Kungsbacka¨. 
 
Förra säsongen la ni beslag på femteplatsen i grundserien, vad tror du om era chanser att nå allettan även den här säsongen?  
Det har skrivits väldigt mycket om att vi tappat en del tunga och namnkunniga spelare och bara fyllt på med förstaårsseniorer. Det är vi väl medvetna om själva samtidigt så är de nya spelarna som kommit in väldigt välskolade och vill framåt i sina karriärer så det blir ett jäkla bra driv i gruppen. Vi har en stark grupp som alla jobbar efter samma mål och är villiga att offra allt för varandra. Förra säsongen kanske vi levde lite mer på individuell skicklighet men inte lika enade som lag tror jag. Så klart att vi ska till Allettan denna säsongen med. Det är vårt första mål samtidigt som vi är väl medvetna om att vi måste jobba stenhårt varje match för att ta oss dit. 
 
Till top