Förhandskollen: Hockeyettan östra

Hockeyettan, TIPSET / Permalink / 1
Idag är det dags att ta en extra titt på den östra grundserien i Hockeyettan. 
 
Efter några dagars uppehåll från skrivande börjar bloggen sakta men säkert vakna till liv igen och idag tänkte jag att vi skulle fortsätta att snacka upp Hockeyettan. Den serien som ni läsare verkar vara mest intresserade av. Idag har turen kommit till den östra grundserien där vi hittar både storfavoriter och härliga utmanare som borde kunna göra hösten väldigt intressant. 
 
Får "Hudik" anledning att vara glada även i vinter?
Foto: Peter Scott 
 
 
FAVORITERNA
Hudiksvall 
Det är nog ingen högoddsare att tippa laget från Hälsingland som seriesegrare den här säsongen. De senaste åren har klubben sakta men säkert blivit bättre (under de tre senaste åren har man slutat fyra, trea och tvåa i grunserien) och den här hösten känns det som man borde ha goda chanser att placera sig högst. Många av lagets nyckelspelare har valt att stanna kvar samtidigt som det anslutit en hel del intressanta nyförvärv. Nye forwarden Markus Kinisjärvi är en riktig prestigevärvning och det ska även bli intressant att se hur Sebastian Fakt kan lyckas i sin nya klubb. Förra säsongen toppade han Östersunds interna poängliga. På backsidan har man bland annat förstärkt i form av Lucas Byhlin som kände på allsvenskt spel förra säsongen och han får fin uppbackning av den tidigare svenska mästaren Simon Löf som valde att stanna kvar i Glysishallen ytterligare en säsong. Mellan stoplarna lär Magnus Åkerlund få ett stort förtroende och det känns helt naturligt, 32-åringen är en av Hockeyettans främsta på positionen och måste storspela om laget ska ha en chans att nå långt i vinter. 
 
Visby/Roma
Trots flera fina säsonger i bagaget snackas Visby/Roma ofta ner men den här säsongen får man nog ändå räknas som en av förhandsfavoriterna. Förra vintern var laget nära att nå den allsvenska kvalserien och de ser ut att ha siktet inställt på att försöka ta revansch och vara med och slåss om ett avancemang. Även om resan dit naturligtvis både är lång och svår. Laget har tappat den nyss nämnda Kinisjärvi om flyttat norrut men man har plockat in Christian Hägg från Mariestad och han har potential att fylla en del av det tomrummet (även om de inte riktigt har samma spelstil). Man har även förstärkt med kanadensaren Zane Jones som senast kommer från spel i Nya Zeeland men som inledde den gångna säsongen i Sollentuna där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Den rutinerade forwarden har goda chanser att bli en riktig profil ute på Gotland. Den kanske största förändringen i laget är att Sammy Gustafsson flyttat hem till Lindlöven och att han ersatts av Daniel Marmenlind som ansluter från samma klubb. Det är svårt att säga vilka som är vinnaren i bytet men det känns som att 20-åringen med allsvenska meriter har rätt stora skor att fylla. Lyckas han med det kan det mycket väl bli en rolig säsong för gutarna. 
 
UTMANAREN
Huddinge 
Stockholmarna har varit en given toppkandidat de senaste åren och slogs om allsvenska platser i våras men sedan dess har det hänt en hel del. Många av lagets främsta har valt att lämna klubben och det har varit svårt att ersätta dem på ett bra sätt. Tränaren Fredrik Mälberg har å andra sidan ändå ett relativt starkt lag på pappret och det ska bli intressant att se om de ändå kan vara med och utmana om seriesegern. Här kan det vara värt att hålla ett extra öga på nye backen Kim Lennhammer som har över hundra matcher i Hockeyallsvenskan på sitt CV. 
 
SKRÄLLVARNING
Segeltorp
I den östra serien hittar vi en av Hockeyettans mest intressanta nykomlingar. Lilla Segeltorp har varit väldigt aktiva under sommaren och man går in i säsongen med en ovanligt stark trupp för att vara nykomlingar. Spelare som Måns Krüger, Marcus Lissäng och Adam Hansen har anslutit från "talangfabriken" och man har plötsligt ett av Hockeyettans mest spelskickliga lag. Åtminstone på pappret. Visst skulle man kunna sätta nykomlingarna som titelkandidat men jag är lite mer försiktig och väljer att se dem som en härlig utmanare som borde kunna vara med och slåss om en plats till Allettan. 
 
BOTTENKAMPEN 
Hanviken & Trångsund 
Medan Segeltorp är en riktig vass nykomling tror jag det kommer gå betydligt tyngre för Trångsund. Laget har gjort en imponerande resa men lagbygget känns ganska tunt och det kan mycket väl bli en jobbig höst för dem. Även Hanviken lär få det kämpigt, förra säsongen slutade man näst sist i grundserien och en hel del talar för att de får vara med i bottenstriden även den här vintern. 
 
TABELLTIPSET
1. Hudiksvall
2. Visby/Roma
3. Segeltorp
4. Huddinge
5. Väsby
6. Gripen
7. Vallentuna
8. Enköping
9. Hammarby
10. Sollentuna
11. Hanviken
12. Trångsund  
 
Hur tror du det kommer gå i den östra serien?
 
 
#1 - - Anonym:

Tror hudik hockey vinner serien

Till top