Hockeyettan: Vikings på offensiven

Nybro förstärker laget på flera fronter. 
 
Att kalla Nybro Vikings för en gigant i Hockeyettansammanhang vore att överdriva men den anrika klubben är en av seriens mest etablerade, de har flera allsvenska säsonger under bältet och är vana att få uppmärksamhet. Därför gjorde det förmodligen lite extra ont att grannstaden Kalmar plötsligt har ett bättre hockeylag, Nybro var visserligen bättre i grundserien men sedan tog säsongen slut i fortsättningsserien medan Kalmar tog sig vidare till playoff. "Så kan vi inte ha det" verkar Nybro har resonerat och nu är klubben igång med sitt lagbygge inför den kommande säsongen. Under gårdagen presenterades två värvningar - där förstärkningen av målvakten Robin Johansson fick mest uppmärksamhet. 
 
Det ska bli oerhört kul och inspirerande att vara med Nybro på den nya satsningen mot Hockeyallsvenskan. Jag har själv gjort den resan tidigare i min karriär och vet därmed vikten av att fansen sluter upp och stöttar laget genom hela säsongen, säger Johansson till klubbens hemsida. 
 
Johansson har spelat 65 matcher i Hockeyallsvenskan, varav 44 tillsammans med Troja-Ljungby. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Den här värvningen får rankas som en av silly seasons hetaste hittills, Nybro får in en rutinerad men ändå ung målvakt som har flera bra säsonger bakom sig. 23-åringen kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med Karlskrona där han stod i 21 av matcherna under grundserien. Tidigare har det även blivit en allsvensk säsong med moderklubben Troja/Ljungby och där gjorde han väldigt bra ifrån sig. Med Hockeyettan mått mätt är det här en riktigt bra värvning som visar att Nybro har siktet inställt på revansch. 
 
Förutom Johansson står det även klart att Kalle Hult ansluter till glasriket. Forwarden kommer senast från två säsonger i HC Dalen där det blev 54 poäng på 83 matcher och nu är tanken att hans fina utveckling ska fortsätta i Nybrotröjan. Hult spelade i klubben redan säsongen 15/16 men det känns som han borde vara bra mycket bättre nu och det här är, precis som i fallet med Johansson, en värvning som stärker laget på ett bra sätt. 
 
Det är alldeles för tidigt att sätta några krav eller förväntningar på Nybro men känslan är att de håller på att bygga ihop ett slagkraftigt lag som ska kunna göra en fin säsong. Att Markus Palmberg är kvar i truppen är minst sagt goda nyheter. Under gårdagen gick klubben även ut med nyheten att det blir Mikael Tisell som kommer träna laget den kommande säsongen. 55-åringen kommer senast från två säsonger nere på kontinenten men har tidigare tränat bland annat Troja/Ljungby, Tingsryd men även just Nybro som han faktiskt tränade när de låg i Hockeyallsvenskan (2005/06). 
 
Nybros lagbygge 2019/20 
Målvakter - Robin Johansson 
Backar - Hugo Arvidsson, Viktor Bolin, Rasmus Johansson, Erik Lindström, Jonathan Augustin
Forwards - Sebastian Borg, Kalle Hult, Markus Palmberg, Fredrik Strömgren, Robin Wengdahl
Tränare - Mikael Tisell  
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!