Pressat läge för Boden - "Det kommer bli en tuff match"

Boden har satt sig i en svår sits inför andra halvan av den allsvenska kvalserien. 
 
Inför säsongen snackades det om att Piteå skulle vara laget från norra norrland som skulle ta sig till kvalserien och slåss om en allsvensk plats men ju längre vintern gick, desto mer tydligt blev det att Boden var snäppet bättre. I allettan skiljde det sju poäng och tre placeringar mellan lagen och medan Boden fortfarande spelar har Piteå tagit semester sedan ett par veckor tillbaka. Trots framgången att nå kvalet ligger pressen på laget inför kvällens match borta mot Kristianstad. 
 
På de fem inledande matcherna har Robert Nordbergs lag bara samlat ihop en poäng och blir det förlust ikväll har det allsvenska tåget utan tvekan gått. Vi tog ett snack med en av lagets spelare, Max Pålholm, för att se hur han ser på kvällens utmaning och säsongen i stort. 
Det kommer bli en tuff match mot ett bra motstånd som alla matcher här i kvalserien, men fokuserar vi på vårat spel och följer gameplanen så tror jag det här kan bli en rolig roadtrip, säger forwarden till bloggen. 
 
Ni kommer senast från en förlust borta mot Vita Hästen där ni pressade på för en sen kvittering men tillslut föll, vad finns det för bra saker att ta med sig från den matchen? 
Jag tycker vi gör en bra bortamatch nere i Norrköping, bygga vidare på den men höja effektiviteten och ta betalt när man får läge. Våga sig in i hetluften det är där matcherna avgörs när det är tight och tufft. 
 
Max Pålholm är inne på slutet av sin första säsong i Bodentröjan. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Nu har ni mött båda lagen från Hockeyallsvenskan, hur stor skillnad tycker du det varit att möta dem och tex spela mot lag som Piteå och Huddinge? 
Det man kan märka är att de allsvenska lagen är noggrannare i det små detaljerna, farten och det andra är det inte så stor skillnad på kan jag tycka. 
 
Inför säsongen lämnade du Valbo, hur kommer det sig att du valde en flytt till just Boden? 
Det kändes som en klubb som ville framåt och så kändes det som dom trodde på mig här. Sedan spelade barndomskompisen Lucas Hedlund här förra säsongen och hade bara bra saker och säga. Så det blev ett ganska enkelt beslut ändå. 
 
En stor del av karriären har spenderats på den södra halvan av landet, tycker du att hockeyn är annorlunda uppe i norr?
Jag tycker inte spelet skiljer sig så mycket från söder till norr generellt egentligen. Det är hockey som hockey, ut och ha roligt liksom! 
 
Boden är en klassisk hockeystad, hur skulle du säga att intresset kring laget är nu när säsongen är inne i sin höjdpunkt?
Publikstödet har varit riktigt bra häruppe hela året, och nu när matcherna betytt mer och mer så har publiken verkligen växlat upp och stöttat oss. Verkligen roligt. 
 
Finns det någon spelare du tycker varit lite extra viktig för er under den här säsongen? 
Det som utmärkt det här laget är kollektivet och att alla drar åt samma håll, men måste jag välja en så är det Christian Nyman som loggar många minuter och tror inte han har torskat en enda tekning i år. 
 
Nu återstår det fortfarande några matcher men har du hunnit tänka på framtiden, känns det som du vill fortsätta spela i Boden?
-Tankarna är väll mest på de matcher som är kvar. sen får man ta det snacket efter säsongen, men jag trivs väldigt bra häruppe, det är en väldigt skön grupp människor!  
 
FAKTA: Max Pålholm
Ålder: 23 år
Längd/Vikt: 177cm/79kg
Position: forward
Moderklubb: Hille/Åbyggeby IK
Statistik 2018/19: 40 matcher, 28 poäng (11+17), 65 utvisningsminuter
Meriter: J18 SM-Guld, 3 juniorlandskamper.
 
Kvällens matcher
Hudiksvall - Vita Hästen
Tranås - Almtuna
Kristianstad - Boden

 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!