Försäsong: Blandade nyheter

Här kommer lite blandade nyheter från några av gårdagens försäsongsmatcher. 
 
Halvvägs in i den sista sommarmånaden har majoriteten av klubbarna i SHL-Hockeyettan inlett sin avslutande del på försäsongen, den delen då det är dags att slipa på formen med hjälp av mer eller mindre intressanta träningsmatcher. Under gårdagen spelades ett flertal sådana och jag fokuserade lite extra på mötet mellan Västervik och Kalmar. Laget hör inte hemma i samma serie men går ändå mot intressanta säsonger och det kändes därför extra intressant att se hur dem skulle stå sig mot varandra. 
 
Det blev tillslut seger för VIK men sett i sin helhet tycker jag att gästerna stod för en mycket fin insats vilket lovar gott inför säsongen. Kalmar såg ut att vara ett slaget lag men i slutminuterna tog de en timeout och i ett powerplay kunde Kim Runermark kvittera till 3-3. Tyvärr, för deras del, svarade Västervik genom att ta tillbaka ledningen när det endast återstod 22 sekunder och segern var därmed säkrad. Hos gästerna är det värt att lyfta fram Jarkko Oikarinen lite extra, den rutinerade forwarden stod för en fin insats i andrakedjan och var direkt inblandad i två av lagets mål. 
 
Västervik har värvat en hel del intressanta spelare under sommaren och igår kväll presenterade en av dessa sig på ett perfekt sätt. Forwarden Peter Krieger har en fin collegesäsong bakom sig men hade aldrig tidigare spelat på svensk mark. Hur skulle han klara omställningen? Svaret blev två mål och en insats som gav mersmak. Det är alldeles för tidigt att börja snacka om en succévärvning men Västervik brukar lyckas med sina rekryteringar från staterna och Krieger kan mycket väl göra bra ifrån sig under den här säsongen. Att han har tre landsman med sig i truppen kan knappast vara en nackdel. 
 
MATCHFAKTA
Västervik - Kalmar: 4-3 (1-2,0-0,3-1)
0-1, Victor Crus Rydberg (Oikarinen)
1-1, Peter Krieger (Pettersson, Nyström)
1-2, Albin Storm (Oikarinen)
2-2, Peter Krieger (Malmström, Nyström)
3-2, Niklas Folin (Wänghult, Gustafsson)
3-3, Kim Runermark (Sellin)
4-3, Oscar Pettersson (Ullman, Malmström)
Skott: 26-18
Utvisningsminuter: 12-14
Publik: 567 (Plivit trade-hallen, Västervik) 
 
Noterbart från gårdagen är även att Huddinge stod för en fin insats när allsvenska Almtuna besegrades med klara 3-0. Hemmalaget visade att de blir att räkna med den här säsongen, samtidigt kan det vara värt att nämna att Almtuna vilade en hel del spelare och därför ska gårdagens resultat tas med en nypa salt. Hos gästerna gjorde Nikolai Belov debut och enligt rapporterna från hallen ska den ryske backen ha gjort en fullt godkänd insats som lovar gott inför fortsättningen. 
 
 
 
Huddinge har fått en bra start på sin försäsong. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Under gårdagen spelades det även två matcher med lite derbykaraktär, i klassiska Nobehallen fick BIK Karlskoga se sig besegrat av Örebro och i Billingehov fick hemmalaget Skövde se sig besegrat med 1-3 mot rivalen Mariestad. Noterbart från den matchen är att det kom en bra bit över tusen personer vilket visar att hungern efter hockey är stor i området. 
 
Avslutningsvis kan vi konstatera att Vimmerby drog längsta strået i prestigemötet mot Nybro (den matchen slutade 5-4 till tigrarna), samt att nykomlingen Strömsbro åkte på en tung förlust med hela 0-7 borta mot Hudiksvall. I den matchen kan vi notera att hemmalagets nyförvärv Hugo Enock gjorde mål i sin debut samt att lagkaptenen Jonas Lindström visade att han kan bli en produktiv herre även den här säsongen. 
 
De blev riktigt trötta i slutet av matchen och det var kanske inte alla som hade haft någon högre nivå på sommarträningen. Vi fick utdelning, så på det sättet var det här en bra start, men annars var det väl inte så hög klass på den här matchen, sa Lindström till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!