Hockeyettan: Att vända blad

Ett av Hockeyettans mest uppsnackade lag ser ut att ha hittat formen. 
 
En säsong är lång och kan iklä sig många olika skepnader. Fråga bara Huddinge. Laget inledde säsongen minst sagt mediokert och låg för ett par veckor sedan långt under strecket som innebär spel i Allettan. Det kunde faktiskt börja pratas om en kris i den anrika klubben. Nu ser läget helt annorlunda ut. De senaste matcherna har det spelskickliga laget fått ut mer av den potential alla visste att de besitter och just nu är "talangfabriken" ett av Hockeyettans formstarkaste gäng. 
 
Det visades på nytt i gårdagens bortamatch mot Hanviken. Motståndet var visserligen inte säsongens tuffaste men det är ändå imponerande att det blev vinst med hela 10-0 vilket gör att laget har en målskillnad på 32-2 fördelat på sina fyra senaste matcher. Det säger en del om att vissa lag i den östra serien är inne i en formsvacka men det visar även vilken kvalité Huddinge besitter. Titta bara på Björn Jonason som var inbladad i fyra mål i gårdagens match och målvakten Pontus Eltonius som 
bara släppt in fyra mål på sina fem senaste matcher mellan stolparna. Det är sånt som krävs för att Huddinge ska ta sig långt den här säsongen. 
 
Huddinge ser ut att vara inne på rätt spår igen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är inte bara Huddinge som vänt blad och hittat formen igen, även i andra lag har liknande saker hänt. Tranås briljerade förra säsongen men var väldigt ojämna under hösten, kritiken kring klubben växte för varje match som gick men nu verkar man ha hittat tillbaka till den som gjorde förra säsongen till en riktig succé. I lördags tog tranorna en stabil 4-1 seger borta mot rivalen Vimmerby som gör att laget är på god väg att kvalificera sig för allettan. Inget är klart men så som man spelat den senaste tiden bör man klara av det, inte minst om målvaktslånet Fredrik Bergvik stannar kvar i den svartgula tröjan. 
 
Avslutningsvis... lyfter vi på hatten för målvakten Edvin Olofsson, den lovande keepern räddade 41 skott och höll nollan när hans Väsby besegrade Wings med 4-0 under söndagen. Segern gör att Väsby fortsatt han chansen att vinna den östra serien, med tre matcher kvar har man bara två poäng upp till Visby/Roma som dessutom spelat en match mer. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!