Hockeyettan: Drömstart på Allettan för Hudiksvall

Allettorna har inletts och det har redan hänt en del anmärkningsvärda saker.

Nackdelen med att göra en bra säsong är att kraven kan bli orimligt höga inför framtiden. Fråga bara Hudiksvall. Laget tog sig hela vägen till det allsvenska kvalet förra säsongen vilket gjorde att många förväntade sig målfester och fortsatt succé även efter sommaren. Riktigt så har det inte sett ut. Visst, man tog sig vidare till Allettan utan några större bekymmer men målfester var det ont om och offensiven i stort har inte sett lika bra ut som förra säsongen.

Orsakerna ovan resulterade i att ett frågetecken ställdes inför starten av Allettan men nu verkar det som vi kan sudda ut det, åtminstone tillfälligt. Efter att ha besegrat Teg med hela 8-1 i premiären för ett par dagar sedan var det igår dags för returmöte och även i den matchen skulle Hudiksvall visa att man minsann kan producera framåt. Med knappt en minut kvar av första perioden satte Henrik Marklund 0-3 och redan där var en ny seger säkrad, slutresultatet blev hela 2-6 vilket gör att hälsingelaget toppar den norra Allettan efter två omgångar.
Vi får en väldigt bra start och gör 0-1 efter bara tre minuter. Vi hade pratat innan matchen att ligga på rätt sida hela tiden och inte gå fram för hårt i pressen första tio minuterna vilket jag tycker vi gör väldigt bra och innan perioden var slut så hade vi går ifrån till 0-3 som jag tycker är ett rättvist resultat efter första perioden. Andra perioden är lite mer fram och tillbaka men jag tycker det är vi som styr matchbilden och leder rättvist efter den perioden också med 2-5. Sista perioden försöker vi bara spela av och inte gå fram i onödiga lägen och det gör vi på ett väldigt bra sätt. Powerplay är något som inte varit så bra i första serien men idag gjorde vi två mål där och tycker att det var väldigt bra dom gångerna vi fick powerplay. Tycker vi gör en väldigt bra bortamatch och tycker siffrorna speglar hur matchen såg ut, sa backen Erik Flood till bloggen efter slutsignalen.

Hudiksvall har fått en fin inledning på Allettan.

Det är naturligtvis inte säkert att Hudiksvall kommer fortsätta att ösa in mål men att göra fjorton mål på ett lag som Teg visar att det trots allt finns spelare som kan producera. Inte minst Jesper Wiberg som redan hunnit göra tre mål som gör att han är delad etta i skytteligan.

MATCHFAKTA
Teg - Hudiksvall: 2-6 (0-3,2-2,0-1)
0-1, Markus Kinisjärvi (Marklund, Byström Johansson)
0-2, Joel Källström Englund (Lindström)
0-3, Henrik Marklund (Byström Johansson, Kinisjärvi)
1-3, Anton Tano (Manberg, Stenvall)
1-4, Algot Landin (Mann, Lindblom)
2-4, Kim Sehlstedt (Eklund)
2-5, Erik Flood (Byström Johansson, Kinisjärvi)
2-6, Axel Levander (Lindström, Nordin)
Skott: 30-41
Utvisningsminuter: 20-10
Publik: 173 (A3 Center, Umeå)

Samtidigt som Hudiksvall fått en riktig drömstart på Allettan finns det andra som haft en betydligt tyngre inledning på serien. Under grundserien bjöd Tranås på en del fina insatser men även några bottennapp och starten på Allettan har varit långt ifrån bra för laget om, likt Hudiksvall, spelade allsvenskt kval så sent som i våras. I premiären blev det förlust borta mot Skövde, sedan gick Södertälje ut med att man plockar hem målvakten Fredrik Bergvik och i gårdagens hemmamatch föll man tungt (1-4) mot Nybro efter att ha släppt in tre mål i tredje perioden. Det resulterar i sin tur att man är näst sist i Allettan södra, endast ett måls marginal bättre än jumbon Grums som förlorade gårdagens match mot Halmstad med 0-3.

TRE LAG SOM INLETT ALLETTAN STARKT
1) Huddinge. Efter en miserabel start på säsongen har laget blivit allt bättre, de senaste veckorna har målfesterna avlöst varandra och nu har man inlett Allettan med två raka segrar som gör att "talangfabriken" toppar den södra serien.
2) KRIF. Blandade och gav under grundserien men kapaciteten är hög och det har man visat under de två inledande omgångarna. Igår besegrades Troja-Ljungby på bortaplan och det får ses som ett riktigt fint formbesked.
3) Skövde. Tippas knappast högt (undertecknad satte dem som åtta) men har fått en drömstart, igår tog man en imponerande seger borta mot ett svårspelat Visby/Roma vilket gör att skaraborgsgänget är ett av fyra obesegrade lag i den södra serien. Där man dessutom gjort flest mål, nio stycken.