Hockeyettan: Så går det (förmodligen inte) i Allettan

AllettanNorra, AllettanSödra, Hockeyettan / Permalink / 0
Det är minst sagt hög tid att försöka tippa hur det kommer gå i Allettorna som smygstartade redan igår. 
 
Julen lägger vi bakom oss och blickar fram mot ett helt nytt år men innan det är dags för systembolaget att gnugga händerna ska nästa fas av Hockeyettan inledas. Redan under gårdagskvällen hade Allettan norra premiär när Borlänge besegrade Väsby (3-2) men det är idag som de båda serierna drar igång på allvar. Att försöka tippa hur det kommer gå är alltid riskabelt, det finns lag som kommer överraska medan andra går på pumpen men here we go! 
 
ALLETTAN NORRA 
1. Boden - starkt lag på pappret som fortfarande kan höja sig ett snäpp. Kan mycket väl nå kvalserien även den här säsongen. 
2. Östersund - imponerade i grundserien och kan gå in i allettan utan någon större press vilket borde kunna gynna dem. Har inte samma krav på sig som man haft de senaste åren. 
3. Piteå - kan precis som Boden spela bättre än man gjorde under grundserien. Har en hög nivå i sitt spel och  borde ha goda chanser att komma på någon av de fyra första platserna. 
4. Väsby - var ett av höstens största succégäng och kan man rida vidare på den vågen lär lagen i allettan få se upp. Lever en hel del på sitt målvaktsspel som måste fortsätta att fungera. 
5. Borlänge - kan blicka tillbaka på en bra grundserie där Markus Persson visade att han fortsatt är Hockeyettans bästa målgörare. Topp-3 känns lite för tufft men man borde vara där strax under och nosa. 
6. Hudiksvall - spelade i kvalserien i våras men har inte riktigt kommit upp till den nivån. Det finns fortfarande flera spelare som kan höja sig och det lär behövas om man ska komma närmare toppen än botten. Går in i allettan med en hel del press på sig. 
7. Teg - imponerade i grundserien och kan, till skillnad från nyss nämnda Hudik, spela helt utan press. Lever mycket på Sebastian Manberg som varit en av höstens bästa spelare i norr. 
8. Lindlöven - gjorde en fullt godkänt grundserie där man slutade fyra men kan få det svårt att placera sig lika högt nu när konkurrensen hårdnar. Hade ett väldigt bra powerplay som kan bli nyckeln till framgång. 
9. Vallentuna - ingen trodde att laget från huvudstaden skulle ta sig till allettan men man kan blicka tillbaka på en väldigt bra grundserie där man imponerade. Lär få det betydligt svårare här och får nog sikta in sig på att inte bli jumbo. 
10. Kiruna IF - lyckades med nöd och näppe kvalificera sig för allettan och det kommer nog tyvärr visa sig. Har ett helt okej lag på pappret men lär få svårt att komma bland de åtta främsta. 
 
Har Hudiksvall det som krävs för att utmana toppen i Allettan?
Foto: Johnny Anderson (arkiv)
 
 
ALLETTAN SÖDRA 
1. Mariestad - kanske lite överraskande att tippa BOIS som etta men man imponerade i grundserien och får därför gå in i allettan med en hel del press på sina axlar. Nu gäller det att visa att höstens fina spel inte var någon tillfällighet. 
2. Troja-Ljungby - får benämnas som en storklubb i sammanhanget och lär vara sugna på revansch efter att ha missat seriesegern i nere i söder. Har ett starkt lag på pappret och är utan tvekan ett av sex-sju lag som har en rimlig chans att nå kvalserien. 
3. Huddinge - inledde säsongen katastrofalt men höjde sig med tiden och var ett av senhöstens hetaste lag i hela Hockeyettan. Har en enormt hög kapacitet och lyckas man plocka fram den kan det mycket väl bli en plats bland de tre främsta. 
4. KRIF - en fin grundserie resulterade i en tredjeplats och det skulle kunna bli något liknande även i allettan. Har en relativt bred trupp och ett av seriens vassaste powerplay. 
5. Nybro - tog, något överraskande, hem den södra serien och får därför gå in i allettan med höga förväntningar på sig. Kan få dock få det tuffare här. Lever mycket på Robin Johansson som måste fortsätta storspela mellan stolparna. 
6. Tranås - nådde tillslut allettan men kan knappast vara nöjda med sin grundserie. Har haft en del skadeproblem och lyckas man få ordning på dem så kan det mycket väl bli någon placering bättre. Höjde sig rejält när Fredrik Bergvik lånades in från Södertälje. 
7. Visby/Roma - har blandat och gett under inledningen av säsongen och det är därför väldigt svårt att tippa hur dem kommer lyckas i allettan. Känslan är att man får svårt att göra om förra vinterns bedrift då man tog sig till playoff 2. 
8. Skövde - har ett par mediokra säsonger bakom sig men under hösten har det sett bättre ut och man kan därför gå in i allettan med högt huvud. Har flera rutinerade spelare som får dra ett tungt lass och känns tillräckligt bra för att undvika den absoluta botten. 
9. Grums - slutade visserligen före Skövde i grundserien men nu tror jag man får det tuffare. Allt hänger på att Gustav Bågenvik fortsätter sitt storspel mellan stolparna. 
10. Halmstad - imponerade under grundseriens första omgångar men tappade sedan toppformen och var tillslut bara en poäng från att missa allettan. Det kan komma att märkas nu. 
 
Vilka två lag tror du vinner Allettorna? 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans som är bloggens samarbetspartner! 
Till top