INFÖR: Kalmar - Nybro

Hockeyettan, Inför matchen / Permalink / 0
Ikväll är det dags för ett prestigeladdat derby. 
 
Allettorna rullar på med nya intressanta matcher men idag tänkte jag fokusera lite på en av matcherna som spelas i fortsättningsserien, nämligen derbyt mellan Kalmar och Nybro. Lagen siktade ganska högt inför säsongen men misslyckades att nå allettan och därför får de försöka ta bakvägen till playoff, via fortsättningsserien. Båda lagen har inlett året på ett lovande sätt vilket gör att kvällens match faktiskt är en tidig seriefinal där Nybro är etta, fem poäng före Kalmar. 
 
Får Kalmar jubla ikväll?
Foto: Tove Dolff
 
Det faktum att det bara skiljer tre mil mellan städerna gör att kvällens match är extra het, det finns säkert en hel del supportrar som känner någon som hejar på motståndarna och en vinst kan göra nästa arbetsdag betydligt lättare. Redan under hösten mätte lagen krafterna mot varandra och det är ganska svårt att säga vilka som egentligen är bäst. Rent historiskt är Nybro en mer anrik klubb, för tio år sedan spelade laget i Hockeyallsvenskan och man har fostrat bland andra den gamle storbacken Fredrik Olausson. Kalmar är å andra sidan nykomlingar i serien och har en ganska ung historia att blicka tillbaka på, men framtiden ser desto ljusare ut. 
 
De rödgula spände bågen rejält inför säsongen och även om man inte nådde allettan har de gjort bra ifrån sig, mycket tack vare Evan Allen som gjort imponerande 18 poäng på tretton matcher sedan han anslöt från den norska ligan. En annan spelare som gjort det bra är Jesper Sellin, som toppar lagets interna poängliga och som visat att han kan producera även i den södra serien. Där har Kalmar en spelare som förmodligen har allsvenska ögon på sig. 
 
Vilket lag tror du vinner ikväll?
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top