Hockeyallsvenskan: Vita Hästens lagbygge tar form

Sakta men säkert börjar Vita Hästen anno 2019/20 ta form. 
 
Förra säsongen fanns det några lag som överraskade positivt i Hockeyallsvenskan, få hade exempelvis förväntat sig att Oskarshamn skulle ta steget upp till SHL. Samtidigt som några överpresterade fanns det andra som inte alls lyckades, ett av dessa lag var Vita Hästen. Det var visserligen ingen som hade tippat att Norrköpingslaget skulle ha något med toppstriden att göra, men att bli hopplöst sist fick ändå ses som en stor besvikelse. 
 
Väl i kvalet höjde sig laget en smula och man lyckades behålla sin allsvenska status ytterligare en säsong. Ett sommaruppehåll brukar betyda att en hel del nya ansikten ansluter och så har det blivit även den här sommaren, under de senaste dagarna har flera nyförvärv presenterats. Det senast är backen Jacob Spångberg som ansluter från spel i Södertälje. 
- Jacob brinner för att ta ytterligare steg i sin egen utveckling men också att vara med på vår resa. Jacobs styrkor är spelet med puck och skridskoåkningen. Efter att ha följt honom i flera år känns det mycket bra att få in honom i truppen där vi ser att han kommer vara en mycket viktig del, säger tränaren Tony Zabel till klubbens hemsida. 
 
Spångberg noterades för 20 poäng på totalt 82 matcher i SSK-tröjan. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Eftersom jag, förutom Vita Hästen, sedan många år tillbaka även är svag för AIK gläds jag åt att se en svartgul prägel i klubbens lagbygge. För ett par dagar sedan förlängde Jens Hellgren sitt kontrakt och under sommaren har, förutom Spångberg, även Simon Fernholm anslutit. Samtliga har ett förflutet i AIK och den svartgula traditionen hålls därmed vid liv. Tidigare har vi sett ex-gnagare som Daniel Josefsson, Eric Norin och Filip Windlert i Himmelstalundshallen. 
 
Det är alltid svårt att sätta betyg på hur en klubb agerat mellan säsongerna men på pappret känns det ändå som att Vita Hästen gjort bra ifrån sig. Av spelarna som värvats in finns några som tidigare visat sig hålla relativt bra allsvensk klass, dessutom har ett par unga och lovande spelare anslutit till Norrköping. Av dessa är jag mest nyfiken på Oliver Nordberg som tidigare producerat bra i SuperElit och som senast kommer från en vinter där han fullkomligen öste in poäng i Salzburgs andralag. Vita Hästen kan mycket väl vara rätt ställe för forwarden som nu ska visa att han kan prestera bra som senior även på svensk mark. 
 
Trots många nya ansikten är de flesta överens om att det fortsatt blir Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson som får dra ett tungt lass. Duon håller i sina bästa stunder högsta allsvenska klass och det ska bli intressant att se om de kan producera ytterligare en säsong. I vintras stod de för 72 poäng vilket var imponerande med tanke på lagets svaga säsong. Noterbart från den gångna säsongen är att det, något överraskande, blev Samuelsson som vann den interna poängligan. Tidigare hade Eriksson fyra raka segrar på allsvensk nivå men nu är den trenden bruten. 
 
Hur tror du det kommer gå för Vita Hästen den här säsongen? 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans som är bloggens samarbetspartner!