Allsvensk värvning av Huddinge

Hockeyettanlaget fortsätter att värva meriterade spelare. 
 
Hittills under våren och sommaren har Huddinge varit ett av lagen i Hockeyettan som värvat mest och bäst, ett flertal namnmässigt starka spelare har anslutit och idag har ytterligare en värvning presenterats. Den här gången föll valet på forwarden Jesper Cederberg som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Västerås. 
- Det som gjorde att jag skrev på var att det var ett väldigt bra alternativ för mig, både privat och hockeymässigt. Det är en klubb som känns som att dem är påväg på en resa som jag vill vara med på, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Cederberg är bara 22 år gammal men har redan hunnit med en hel del. Forwarden är uppvuxen i Stockholm men för sex år sedan gick flyttlasset till Västerås där han under de kommande vintrarna skulle ta sig hela vägen från J18 till A-laget. Säsongen 15/16 fick han chansen att göra sina åtta första matcher i Hockeyallsvenskan och den efterföljande vintern blev det ytterligare 40 matcher i landets näst högsta liga. Samma säsong åkte Västerås ur serien men Cederberg följde med ner till Hockeyettan och noterades för åtta poäng på 54 matcher när de lyckades ta sig tillbaka till eliten igen. Den gångna säsongen blev det 38 matcher i Västerås men även tre matcher som utånad till Köping vilket resulterade i två poäng.
 
Nyförvärvet från Västerås är kanske inte namnmässigt den tyngsta värvningen man kan göra men det känns ändå som att Huddinge gjort en klok investering inför framtiden. I Hockeyettan borde Cederberg kunna få mer speltid vilket kan gynna hans fortsatta utveckling. Andra nyförvärv i stil med Måns Krüger, Adam Hansen och Victor Andersson gör att han dessutom borde ha goda möjligheter att hamna i en bra omgivning som kan lyfta honom en nivå extra.  
 
FAKTA: Jesper Cederberg
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 184cm/83kg
Position: forward 
Moderklubb: IFK Tumba
Statistik 2018/19: 38 matcher, 4 poäng (Västerås)
4 matcher, 4 poäng (Västerås J20)
3 matcher, 2 poäng (Köping)  
Meriter: 85 allsvenska matcher, avancemang till Hockeyallsvenskan. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!