Blandade nyheter från Hockeyettan

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Idag tar vi en titt på några av de senaste händelserna i landets tredje bästa hockeyliga. 
 
Nu är vi inne i den andra sommarveckan och klubbarna runt om i ligan har kommit allt längre på sina lagbyggen. En av klubbarna som varit väldigt aktiv de senaste dagarna är Hudiksvall, som både värvat och förlängt kontrakt. I dagarna har man förstärkt offensiven i form av den lovande forwarden Hugo Enock som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Leksand. 21-åringen har, förutom en hel del matcher i allsvenskan, även hunnit med att spela drygt 30 matcher i SHL med Färjestad men nu är det Glyishallen och Hudiksvall som gäller. 
Vi har fått mycket goda vitsord på Hugo från flera kontakter i HockeyAllsvenskan. Han omskolades från back till forward under slutet av förra säsongen i Leksand och kommer bidra med mycket fart och fläkt, säger sportchefen Pär Langer till klubbens hemsida. 
 
Det här känns som en värvning med stor potential att bli väldigt lyckad. Det skulle kunna ses som ett misslyckande att lämna en klubb som Leksand för att ta steget ner i seriesystemet men för en spelare som Enock kan det visa sig bli ett genidrag. Den unge forwarden behöver speltid för att få ytterligare fart på sin utveckling och då passar Hockeyettan väldigt bra. En vinter med många matcher, och förhoppningsvis en hel del poäng, kan göra honom redo för större uppgifter. 
 
Den senaste nyheten från Hudiksvall är att man även förlängt kontraktet med lagkaptenen Jonas Lindström, som därmed går in på sin tolfte säsong i klubben. Forwarden kommer senast från en fin säsong där han noterades för 29 poäng på 56 matcher vilket resulterade i att han är först i klubbens historia att göra mer än 400 poäng. Något som är extra imponerande med tanke på att han förmodligen har ett gäng säsonger kvar i kroppen. 
 
Ingen spelare i klubbens historia har gjort lika många poäng som Lindström. 
Foto: Peter Scott 
 
Samtidigt som Hudiksvall jublar över att Lindström stannar kan KRIF:s anhängare konstatera att man tappar en duktig spelare. Det är forwarden Daniel Andersson som inte kunde motstå frestelsen att flytta tillbaka till Kristianstad för att göra ett nytt försök i Hockeyallsvenskan. 26-åringen stod för 38 poäng i vintras vilket gjorde att han slutade trea i lagets interna poängliga. Senast Andersson spelade i allsvenskan var säsongen 15/16 då han noterades för tre poäng på 43 matcher tillsammans med IK Pantern. 
 
Uppe i norr verkar en del klubbar vara ute efter att förstärka sina offensiver, i dagarna har Kiruna AIF gått ut med nyheten att Cheyne Matheson kommer spela med laget den kommande säsongen. Kanadensaren är en erkänt god målskytt som stänkte dit imponerande 39 mål förra säsongen. Det som gör att man ska ta den noteringen med en nypa salt är att han gjorde det i den belgisk-nedeländska ligan. 27-åringen producerade dock rätt bra under sin tid på college vilket ändå kan vara ett tecken på att han har det som krävs för att lyckas även i Hockeyettan. 
 
Vi rundar av med nyheten att Boden vunnit dragkampen om en eftertraktad spelare. Det handlar om forwarden Kevin Loppatto som senast kommer från seriekollegan Vännäs där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Amerikanen stod bland annat för sexton fullträffar vilket gjorde att han även fick chansen att göra tre inhopp i Hockeyallsvenskan med Björklöven. Jag har haft bra kontakt med forwarden under den gångna säsongen så ska förhoppningsvis kunna få till en intervju med honom under de kommande dagarna. 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top