Hockeyettan: Inför Vimmerby - Kristianstad

Det är hög tid att snacka upp en av kvällens hetaste matcher i Hockeyettan. 
 
Redan igår började vi ta en liten titt på några av kvällens playoffmatcher men idag tänkte jag att vi skulle fokusera lite extra på mötet mellan Vimmerby och Kristianstad, som har potential att bli en riktig höjdare. Det handlar om två lag som har höga ambitioner och som har mycket av det som krävs för att nå den allsvenska kvalserien, men som samtidigt har bra koll på sin motståndare vilket därför gör det svårare att överraska. 
 
Både Vimmerby och Kristianstad hör hemma i den södra grundserien där flera fina bataljer utkämpades, man fortsatte sedan med att spela ytterligare ett par bra och täta matcher mot varandra i allettan innan vägarna skiljde dem åt. Åtminstone för en stund. 
 
Ett bra försvarsspel kan bli nyckeln i Vimmerbys jakt på allsvenskt kval. 
Foto: Tove Dolff 
 
Lagens väg till kvällens match har sett lite annorlunda ut, för Vimmerbys del krävdes två tuffa matchserier och totalt fem matcher medan Kristianstad "bara" behövt spela två täta matcher mot Segeltorp. Lagens senaste möte mot varandra var för ungefär en månad sedan, den gången blev det seger med 3-4 på bortaplan för Vimmerby efter att Måns Carlsson avgjort matchen i förlängningen. Av en ren händelse så är även Carlsson spelaren som vi valt att ta ett snack med inför kvällens match. 
 Först och främst ska det bli fruktansvärt kul, tror det kommer bli en väldigt tight och jämn matchserie. Vissa spelare var med och åkte ut mot KIK för några är sen så det kommer vara revanschlusta och ett krig varje match, säger forwarden till bloggen. 
 
Den här säsongen har ni mött KIK i både grundserie och alletta, hur skulle du beskriva dem som lag? 
Vill inte spela med jättefart kanske men väldigt puckskickliga och luriga spelare. Många rutinerade spelare som spelat dom här matcher innan. 
 
Er väg till playoff 3 har gått via segrar mot Enköping och Troja-Ljungby, hur tycker du ni spelat i dem matchserierna? 
Enköping blev en väldigt tuff matchserie som kanske inte många hade förväntat sig. Enköping gav oss verkligen tuffa matcher och gjorde det väldigt bra. Men där vi hade tålamod i match 3 och stressade inte upp oss fast klockan tickade på. Den matchserien stärkte oss verkligen som lag.
Vi tog med oss den matchserien i Trojamatcherna och spelade väldigt disciplinerat och tålmodigt ihop med att vår defensiv och målvaktspel var grymt bra genom båda matcherna. Var tungt att släppa in 1-1 målet sent i andra matchen men vi fortsatte visa vilken grym moral vi har i laget och vann i sudden. Så tror att båda dessa matchserierna bara stärkt oss. 
 
För några dagar sedan stod det klart att sportchefen Daniel Stolt flyttar till Oskarshamn, vad tycker du han betytt för klubben? 
Har ju bara varit här denna säsongen men man har förstått att han har väldigt mycket kontakter och är skicklig på att sätta ihop ett bra lag! Så han har nog betytt mycket genom åren för Vimmerby med sina kontakter och skicklighet i lagbygge. 
 
Under säsongens gång har det varit en hel del spekulationer kring var du kommer spela nästa säsong, hur hanterar du såna rykten? 
- Det är inget man varit van vid tidigare säsonger så det har såklart varit jättekul att det ryktas saker runt en. Men har försökt att inte tänka för mycket på det, tänker i nuet och på Vimmerby. Sedan får man ta såna saker efter säsongen. 
 
Avslutningsvis, vad tycker du talar för att Vimmerby spelar i den allsvenska kvalserien om drygt en vecka? 
Det är att vi har ett grymt kollektiv som är väldigt svårt att ta sig igenom. Grym defensiv/målvaktspel och luriga spelare offensivt. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!