Hockeyettan: risk för nya favoritfall

Hockeyettan, Playoff / Permalink / 0
Idag avslutas Hockeyettans andra playoffrunda med tre spännande matcher. 
 
Varje runda i playoffspelet skördar sina offer. I första rundan fick bland andra Mariestad och Kalmar se sig besegrade och i andra rundan har redan flera topptippade lag fått kasta in handduken. Så sent som igår åkte både Piteå och Troja-Ljungby ut och det ses säkerligen som misslyckanden i de båda lägren. Piteå föll med 2-0 matcher mot Hudiksvall efter att ha förlorat fredagskvällens match med 2-3 efter att juniorspelaren Petter Kjellin iklätt sig hjälterollen för gästerna i förlängningen. Troja förlorade även dem med uddamålet efter förlängning och därmed är säsongen över för ett av Hockeyettans mest uppsnackade lag. 
 
Samtidigt som Kristianstad, Hudiksvall och Vimmerby tagit sig vidare till den tredje och sista playoffrundan finns det fortfarande tre lediga platser. Östersund tippades ta två relativt säkra segrar mot Forshaga men de har stött på tufft motstånd och idag finns chansen att ytterligare ett favorittippat lag faller. Det skulle ses som en stor skräll om "lilla" Forshaga lyckades ta sig hela vägen till playoff tre men helt plötsligt finns faktiskt chansen. Det gör den även för Tranås som under gårdagen lyckades kvittera i sin matchserie mot Visby/Roma efter att ha gått från 0-1 till 3-1 i andra perioden. 
 
Får Borlänge jubla även idag?
Foto: Alexander Viktorson
 
 
I dagens tredje match möts Borlänge och Huddinge vilket får ses som den mest prestigeladdade matchen. I lagens första match mot varandra lyckades Huddinge med nöd och näppe vinna på hemmaplan men i dalarna gick det tyngre. Borlänge segrade med 3-1 och nu kan verkligen vad som helst hända. Oavsett vilket lag som går vidare lär dem bjuda på bra motstånd i nästa runda och ha en god chans att nå den allsvenska kvalserien. 
 
DAGENS MATCHER 
Östersund - Forshaga 
Borlänge - Huddinge
Tranås - Visby/Roma 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
 
Till top