Hockeyallsvenskan: Sportchefsklippan levererar igen

Björklöven fortsätter att se över truppen. 
 
Den här säsongen har Björklöven tagit ett stort steg i rätt riktning och de flesta verkar vara överens om att det är Per Kenttäs förtjänst. Sportchefen, som tidigare bland annat hjälpt upp Asplöven till Hockeyallsvenskan och Oskarshamn till SHL, har blivit känd som en av landets skickligaste lagbyggare och det har han visat även i Umeå. Under sommaren värvades flera duktiga spelare in, samtidigt som han även lyckades mer okända namn som skulle visa sig göra succé. Inte minst målvakten Joe Cannata
 
Trots att Björklöven toppar den allsvenska tabellen verkar Kenttä inte helt nöjd, så sent som igår gjorde han nämligen klart med en ny spelare - och det är inte vem som helst. Valet föll på Fredric Weigel, som senast kommer från en sejour i Finland som som var en av Hockeyallsvenskans främsta passningsspelare den gångna säsongen, då stod 27-åringen för 32 assist i grundserien och totalt blev det 45 poäng från forwardens klubb. Att han plötsligt skulle sluta leverer i och med flytten till Björklöven känns otänkbart. Snarare tvärtom. 
Jag har haft koll på Fredric ett tag och det fanns inte mycket att tveka på när han blev tillgänglig. Vi får in en hårtjobbande center som har sina styrkor i offensiven och i powerplay. Fredric är en riktig publiklirare, säger Kenttä till klubbens hemsida. 
 
 Weigel har tidigare representerat bland annat Södertälje. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Som om den här värvningen inte vore nog har klubben även skrivit kontrakt med backen Zack Palmquist. Amerikanen med det svenskklingande namnet har inte spelat något under hösten men har tidigare erfarenhet från en hög nivå, förutom fyra säsonger på college har han även spenderat flera vintrar i AHL vilket resulterat i 83 poäng på 282 matcher. Något som viskar om att 28-åringen även kan hjälpa till i offensiven. 
 
Det verkar oklart när Palmquist gör debut men för Weigels del ser det ut att kunna bli match redan ikväll då det vankas rivalmöte mot Modo. 
 
Hur tror du det går för Björklöven den här säsongen? 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!