Hockeyallsvenskan: Toppen & botten

I dagens tar vi en titt på tio spelare som utmärkt sig lite extra under inledningen av den allsvenska säsongen, både på gott och ont. 
 
TOPPEN
Albin Lundin (Timrå IK)
Vi börjar med hela höstens främsta succéspelare. Lundin har tidigare visat sig hålla bra allsvensk klass men den här säsongen ser ut att bli något utöver det vanliga, forwarden toppar poängligan efter att ha gjort imponerande 27 poäng på 17 matcher. Han är dessutom delad etta i skytteligan. Fortsätter 23-åringen på den inslagna vägen är han i SHL nästa säsong, oavsett hur det går för Timrå. 
 
Fredrik Forsberg (BIK Karlskoga)
BIK Karlskoga har varit minst sagt bra under hösten och det är till stor del tack vare Forsberg som varit en av seriens bästa målgörare. 22-åringen har fått ett fantastiskt lyft sedan flytten från Leksand och den här säsongen ser han ut att etablera sig som en av Hockeyallsvenskans bästa.  
 
Jonathan Dahlén (Timrå IK)
I samma kategori lär Dahlén hittas, den lovande forwarden var sommarens tyngsta värvning (sett till framtidspotentialen) och hittills kan man inte vara besviken på hans prestation. 21-åringen vände hem med ett delvis sargat självförtroende men det har inte synts ute på isen, tillsammans med nyss nämnde Albin Lundin utgör han seriens hetaste duo och fortsätter deras framfart kan det mycket väl bli en plats i den allsvenska finalen för Timrå. 
 
Jonathan Dahlén tippas högt i poängligan när grundserien summeras. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Jerome Gauthier Leduc (Västerås)
Det finns ett gäng duktiga backar i Hockeyallsvenskan och hittills har Leduc utan tvekan varit en av de bästa. Kanadensaren värvades in med en hel del förväntningar på sig och det vore dumt att säga att han inte lyckats motsvara dem. 27-åringen har producerat bra med poäng tidigare i sin karriär och är i nuläget ligans bäste back rent poängmässigt. Lär hittas i kategorin "succévärvning) när säsongen summeras om han fortsätter i samma stil. 
 
Joe Cannata (Björklöven)
Det är klart att vi även ska lyfta fram en målvakt och då känns det logiskt att valet faller på just Cannata. Amerikanen har spenderat hela karriären hemma i "staterna" och borde därför vara svårscoutad men sportchefen Per Kenttä såg potentialen och hittills har 29-åringen varit en av seriens bästa mellan stolparna. Utan Cannatas fina spel hade Björklöven inte varit serieledare. 
 
BOTTEN 
Erik Hanses (Modo)
Tyvärr finns det även målvakter som inte fått en lika bra inledning på säsongen. Erik Hanses är en rutinerad och meriterad målvakt som ofta varit förstavalet i sin klubb men nu ser det annorlunda ut. 29-åringen har bara spelat fyra matcher under hösten och han har inte imponerat. Det är tur för Modo att man har Linus Lundin att luta sig tillbaka på.  
 
Oscar Drugge (AIK)
Vissa spelare snackar mer än de presterar på isen och sett till hur säsongen varit hittills passar Drugge in i den kategorin. Den frispråkige backen är i sina bästa stunder en spelare som håller relativt hög allsvensk klass men hans bästa tid var i Västervik (2015-18), i AIK har det gått långt ifrån lika bra. Något som både beror på honom själv och hela lagets prestation under hösten. 
 
Oscar Drugge har haft en tung inledning på säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Carl Becker (Södertälje)
Genom åren har en del spelare tagit steget från Hockeyettan till Hockeyettan med stil men det finns minst lika många som haft en kämpig start i sin nya serie. Carl Becker är utan tvekan en av dessa. Forwarden stod för 51 poäng i Piteå och var en av Hockeyettans främsta den gångna säsongen men i Södertälje har det gått betydligt tyngre. I senaste omgången fick han visserligen chansen i andrakedjan men i stort har 24-åringen fått dåligt med speltid och noll poäng på 17 matcher säger sitt tydliga språk. Det vore nog inte helt fel att låna ut Becker till något lag i Hockeyettan där han kan återfå självförtroendet. 
 
Henrik Rommel (AIK)
Jag vill inte kalla den här värvningen för en flopp men hittills är nog både AIK och Rommel missnöjda med hur säsongen varit. Förra vintern visade forwarden att han var en bra målskytt (det blev seger i Vita Hästens interna skytteliga) och 25-åringen värvades hem till moderklubben som en tilltänkt målgörare men noll mål och endast en poäng visar att Rommel haft en tung inledning på säsongen. 
 
Mattias Kalin (Västerås)
Nej, Kalin är ingen misslyckad spelare, tvärtom. Under sin tid i Vita Hästen var han en uppskattad lirare som alltid stod för en fin arbetsinsats samtidigt som han stundtals visade sig ha offensiva vapen. Därför är det synd att han inte riktigt fått chansen i Västerås, ofta har det blivit en plats i fjärdefemman och 25-åringen är en spelare som borde kunna få en bättre ranking i laget. 
 
Vilka spelare tycker du utmärkt sig lite extra hittills?
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!