Hockeyettan: Fokus på strecken

Idag fokuserar vi lite extra på streckstriden som närmar sig sitt avgörande. 
 
Dagarna går och grundserien detsamma, det betyder att kampen om att nå allettan börjar närma sig ett avgörande. I dagens inlägg tänkte jag att vi skulle ta en liten titt på vilka lag som fortfarande har en hel del kvar att spela om, där varje poäng kan göra säsongen lite mer lyckad än den redan varit. 
 
Norra serien 
4. Teg, 26 poäng 
5. Kiruna IF, 22 poäng 
-------------------------------------
6. Kalix, 20 poäng 
7. Kiruna AIF, 18 poäng 
Kommentar: Uppe i norr finns det fortfarande mycket kvar att spela om för en hel del av lagen, så sent som i måndags tog Kalix en poäng mot topplaget Boden vilket visar att formen verkar vara relativt bra. Hoppet om allettan lever därmed vidare ytterligare ett tag. Teg har gjort en fin säsong hittills och borde kunna känna sig hyfsat säkra på att nå allettan, det återstår visserligen fem matcher men spelschemat ser hyfsat gynnsamt ut för Umeålaget. Nyckelmatchen blir förmodligen den den 1:e december då Kiruna IF står för motståndet. 
 
Kiruna AIF har fortfarande en teoretisk chans att ta sig till allettan, frågan är bara om formen är tillräckligt bra. 
 
Östra serien 
4. Wings, 28 poäng
5. Huddinge, 27 poäng
------------------------------------- 
6. Vallentuna, 25 poäng
7. Strömsbro, 25 poäng 
Kommentar: Den östra serien ser ut att gå mot en högdramatisk avslutning, med en handfull matcher kvar att spela har fortfarande sju lag en rimlig chans att nå allettan och känslan är att vad som helst kan hända. Wings inledde säsongen start men har gått lite tyngre den senaste tiden, precis tvärtom har det varit för Huddinge som (äntligen?) verkar ha hittat formen. 8-0 mot Segeltorp senast och 12-2 de två senaste matcherna imponerar. 
 
Att Vallentuna fortfarande hänger med så här pass bra får ses som en överraskning men såklart en positiv sådan. Det är alltid roligt när någon outsider vill ge sig in i leken. I den kategorin ingår naturligtvis även Strömsbro, laget har tagit den östra serien med storm och man är långt ifrån uträknade inför avslutningen. Lyckas nykomlingen få ordning på defensiven är mycket vunnet. 
 
Västra serien 
4. Lindlöven, 34 poäng
5. Skövde, 32 poäng 
------------------------------------- 
6. Nyköping, 21 poäng 
Kommentar: Utan att släcka något lags drömmar så känns det som att den östra serien till stor del redan är avgjord. Det återstår visserligen några omgångar och Nyköping kan närma sig men jag har svårt att tro att det räcker, hittills har laget varit alldeles för ojämna för att (om man ska vara lite hård) förtjäna en plats i allettan. 
 
Både Lindlöven och Skövde har också haft en del svackor men i deras fall har topparna varit fler än dalarna, det är tillslut det som kommer avgöra. Bakom Nyköping lurar tre lag (Linden, Forshaga och Malung) men även för dem blir det förmodligen fortsättningsserien som väntar. 
 
Får Kalmar jubla även i Allettan? 
Foto: Tove Dolff (Arkiv)
 
Södra serien 
3. KRIF, 32 poäng
4. Halmstad, 30 poäng
5. Tranås, 28 poäng
------------------------------------- 
6. Kalmar, 26 poäng
7. HC Dalen, 20 poäng 
Kommentar: Om det känns en smula avslaget i väster så lever dramatiken fortfarande längre söderut. Det skiljer bara sex poäng mellan trean och sexan i tabellen vilket talar för att det kan komma att hända en hel del fram till den sista omgången som spelas den 11:e december. Noterbart är att två av lagen (KRIF och Tranås) möts i just den avslutande omgången. 
 
Magkänslan säger att KRIF kommer ta sig till allettan och att trion Halmstad, Tranås och Kalmar kommer slåss om de två återstående platserna. Där lär det bli formen som avgör, hittills under säsongen har alla lagen blandat och gett där Halmstads inledning imponerat mest. Helgens möte mellan Tranås och Kalmar (som tranorna vann) kan visa sig väldigt viktig när serien summeras. 
 
Vilka lag tror du tar sig till allettan? 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!