Hockeyettan: Summering av gårdagen

Vi inleder dagen genom att göra en summering av gårdagens händelser i Hockeyettan. 
 
ÖSTRA SERIEN
I den östra serien hände det en hel del intressanta saker, vi kan bland annat notera att Hudiksvalls fina form fortsätter. Laget har imponerat under hösten och igår tog man en ny seger men Hanviken bjöd på bra motstånd och det blev därför "bara" 2-1 till hemmalaget. Noterbart från matchen är dock att det var gästerna som tog ledningen och att samtliga mål kom redan i första perioden. Segern gör att Hudiksvall behåller förstaplatsen men flera lag lurar i vassen, inte minst Väsby som tog två poäng hemma mot Vallentuna efter att Manfred Ehlers avgjort matchen i förlängningen. 
 
Huddinge har haft en katastrofal inledning på säsongen men igår tog laget en viktig seger mot Sollentuna och nu tänds kanske hoppet hos spelarna. Att ligga sjua med sex poäng upp till femteplatsen är långt sämre än det som förväntas av ett lag med den kalibern. På söndag gäller det att höja sig ytterligare ett snäpp, då kommer nämligen serietrean Visby/Roma på besök till Björkängshallen. 
 
Är Huddinge påväg ur sin formsvacka?
Foto: Johnny Anderson (Arkiv)
 
Avslutningsvis är det värt att ge en liten applåd till Strömsbro, dels för att de inlett säsongen på ett smått fantastiskt sätt men även för att man lyckats värva en allsvensk spelare med hög potential. Det är ingen mindre än Johan Eriksson, senast i AIK, som skrivit kontrakt med nykomlingen och det är naturligtvis en fantastisk värvning. Forwarden slog igenom med dunder och brak på allsvensk nivå när han stod för 40 poäng i Tingsryd säsongen 16/17, då hade han redan flera fina säsonger i Hockeyettan bakom sig. Inte minst i Tranås där han briljerade vintern innan flytten till Nelson garden arena. 
 
VÄSTRA SERIEN 
Även i den västra serien hände det intressanta saker, det spelades bland annat ett toppmöte mellan Borlänge och Forshaga, ett möte som hemmalaget vann med 6-3 efter att ha gått ifrån till 4-0 redan i första perioden. Precis som vanligt gjorde Markus Persson mål (han är redan uppe på fjorton fullträffar) men det är även värt att lyfta fram en annan spelare lite extra, Matej Galbavy stod nämligen för en väldigt fin insats. Den lovande svensk-slovaken stod för två mål och har gjort nio poäng på sina sju matcher i klubben. Det är tydligt att han går mot en ljus framtid och man förstår varför han fick chansen att debutera i SHL redan för två vintrar sedan. 
 
Trots att Borlänge gjort bra ifrån sig hittills under hösten så räcker det bara till en tredjeplats, framför finns överraskningen Grums (som besegrade Malung igår) samt serieledande Mariestad som fortsätter att övertyga. Igår tog laget en ny seger, den här gången blev det 4-0 borta mot Kumla, och man är sett till poängskörden ett av Hockeyettans hetaste lag just nu. Gårdagens vinst tillskrivs Tobias Sandberg, målvakten räddade nämligen alla 37 flygande puckar som kom emot honom och utan hans fina spel hade det kunnat bli förlust. 
 
Borlänge kan vara nöjda med sin säsongsinledning. 
Foto: Alexander Viktorson (arkiv)
 
Lite längre ner i tabellen stod Nyköping för kvällens kross när man besegrade Surahammar med hela 8-1. Precis som Huddinge har laget underpresterat hittills, det finns dock en hög potential och det visade man igår. I den matchen kan vi lyfta fram tvåmålsskytten Christian Axelsson lite extra, en evig talang som stundtals visar upp ett spel som skulle kunna fungera även på en högre nivå. För Surahammars del ser det betydligt tyngre ut, laget ligger sist i serien och det är därför långt ifrån en överraskning att Conny Strömberg börjat flörta med en hel rad allsvenska klubbar... 
 
 
SÖDRA SERIEN 
Även nere i söder spelades flera matcher som var intressanta, inte minst den mellan Tranås och KRIF. Båda lagen har en hög nivå i sitt spel men det är KRIF som inlett säsongen bäst och man vann även gårdagens match med uddamålet (3-4) efter att Oskar Brändström säkrat segern i den sista minuten. Det är naturligtvis en blytung förlust för Tranås som fortsatt är under allettanstrecket och som har en del att fundera på. I dagarna har nyckelspelaren Eric Gustafsson lämnat laget och utifrån sett verkar harmonin inte vara på topp. 
 
Tranås kan trösta sig med att även rivalen Vimmerby haft en strulig inledning på säsongen. För en tid sedan hoppade Peter Nordström av uppdraget som tränare och publikfavoriten Phil Horsky återvända. Hoppet tändes därför men igår föll man mot HC Dalen vilket gör att laget får nöja sig med en niondeplats i tabellen. Att bli nollade av just Dalen är kanske inget att hänga läpp över, laget tränas nämligen av två tidigare storbackar i form av Per Gustafsson och Daniel Josefsson, två herrar som förväntas skapa ordning och reda i egen zon. 
 
Det kan även vara värt att nämna att Kalmar tog hem segern ifrån det struliga mötet med Tyringe. I den matchen blev det totalt 118 utvisningsminuter men det hanns ändå göras totalt sju mål där gästerna stod för fem av dessa. Här kan vi lyfta fram Kalmarspelaren Jens Andersson lite extra, den rutinerade backen stod nämligen för både mål och assist. 
 
Vi rundar av genomgången med att konstatera att seriens två hetaste lag fortsätter att imponera. Serietvåan Nybro tog två nya poäng borta mot Mörrum och ettan Troja-Ljungby la beslag om samtliga poäng när Hanhals kom på besök, den matchen slutade 5-2 efter att William Romfors gjort två mål inför drygt 1300 åskådare. 
 
 
GÅRDAGENS MATCHER 
Östra serien 
Hudiksvall - Hanviken: 3-2
Segeltorp - Wings: 2-4
Huddinge - Sollentuna: 4-3
Väsby - Vallentuna: 3-2 (efter förlängning)
Enköping - Strömsbro: 2-5
Västra serien
Surahammar - Nyköping: 1-8
Kumla - Mariestad: 0-4
Malung - Grums: 2-4
Skövde - Lindlöven: 3-2 (efter förlängning)
Borlänge - Forshaga: 6-3
Södra serien 
Halmstad - Borås: 7-4 
Mörrum - Nybro: 4-5 (efter straffar)
HC Dalen - Vimmerby: 2-0
Troja/Ljungby - Hanhals: 5-2
Tranås - KRIF: 3-4 
Tyringe - Kalmar: 2-5 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!