Hockeyettan: Favoriterna levererar

Idag tar vi en liten titt på några av gårdagens händelser i Hockeyettan.

Igår var en sån där klassisk afton med fler matcher än man egentligen kunde hålla koll på, förutom full omgång i Hockeyallvenskan spelade inte mindre än 17 matcher i Hockeyettan. Om vi ändå ska försöka summera kvällen så kan vi konstatera att en hel del av de topptippade lagen fortsätter att göra väldigt bra ifrån sig. Ett exempel på det är Mariestad, som visserligen fick kämpa en hel del under gårdagen men som tillsist fick med sig två poäng från matchen mot Nyköping efter att Jim Jakobs avgjort i förlängningen. Segern gör att BOIS hänger kvar i toppstriden av den västra serien, gårdagens övriga resultat gör att man har Lindlöven och Borlänge framför sig.

Borlänge har inlett säsongen lovande, igår tog laget sin fjärde raka seger.

En av gårdagens höjdare utspelade sig i den norra serien där det vankades derby mellan Kirunas två främsta klubbar. De senaste åren har IF varit hetast men igår tog rivalen AIF hem segern med 7-3 inför drygt 1500 åskådare i klassiska Lombiahallen. Segern gör dels att laget klättrar upp på en plats ovanför strecket men även att supportrarna har rätt att skryta lite på sina arbetsplatser idag.

Teg har nämnt som en möjlig outsider i den norra serien men igår åkte laget på en tung förlust med hela 2-7 hemma mot Piteå som verkligen visade var skåpet ska stå. Där är det dock värt att notera att det stod 2-2 inför tredje perioden men väl där föll hemmalaget ihop som ett korthus. Fem insläppta mål gjorde att majoriteten av de drygt hundra åskådarna lämnade hallen besvikna. Det är bara att ta nya tag om en vecka då Örnsköldsvik står för motståndet på bortaplan.

5 NOTERINGAR FRÅN KVÄLLEN...
Målkungens succé fortsätter
Markus Persson är en av ligans främsta spelare och utan tvekan den vassaste målskytten. I gårdagens match hade Borlängespelaren ett finger med i det mesta, faktum är att forwarden stod för samtliga mål i 3-0 segern borta mot Kumla. Det gör att Persson noterats för sex mål på de fyra inledande matcherna.

Nere på jorden igen
Halmstad har inlett säsongen på ett överraskande bra sätt men gårdagens match mot Tranås blev något av en väckarklocka. "Hammers" föll med 2-5 på bortaplan och även om man gjorde en långt ifrån dålig match verkar det ha varit tydligt att tranorna tog hem en rättvis seger. Trots förlusten är Halmstad kvar som trea i den haltande tabellen inför nästa match som spelas mot HC Dalen nästa onsdag.

Nykomlingens målfest
Hittills har Hockeyettans nykomlingar blandat och gett men igår fick vi se att det finns kvalité hos åtminstone ett par av lagen. Strömsbro åkte nämligen till huvudstaden och besegrade Hammarby med hela 9-5 efter att ha gått ifrån till 4-1 redan i första perioden. Målskillnaden 11-10 på de två senaste matcherna visar att det är rock'n roll när nykomlingen spelar. Vi kan även notera att en annan nykomling, Linden, stod för en fin insats när man besegrade Skövde på bortaplan efter att ha vänt 1-2 till 3-2 i tredje perioden.

Rena rama raset
Tyringe stod under gårdagen inför en relativt svår uppgift. HC Dalen kom på besök och brukar bjuda på bra motstånd men hemmalaget höll jämna steg och stod för en bra första period. Sedan föll man igenom fullständigt. Matchen förlorades med hela 2-8 efter att målvakten Joakim Strandberg haft en av sina tyngsta kvällar på länge. Därmed inte sagt att allt ansvar föll på hans axlar, det här kändes som en förlust där hela laget fick en hel del att fundera på inför framtiden.

Wings flyger vidare
Vi nämnde för ett par dagar sedan att Wings har imponerat under de inledande omgångarna och igår fortsätte laget att göra bra ifrån sig. Det blev seger med 4-3 borta mot Sollentuna efter att Niklas Larsson avgjort matchen i förlängningen och laget är därmed kvar som etta i den östra serien. Så kan det se ut även efter veckans slut eftersom Wings har en fullt överkomlig match mot Vallentuna på söndag. Nästa stora utmaning blir förmodligen nästa fredag då laget åker till Gotland för att ta sig an Visby/Roma som ligger tvåa i tabellen.