Hockeyettan: Fortsatt glöd i syd

Igår var det dags för en riktig höjdare i Allettans södra serie.

Efter några dagar utan någon vidare uppdatering här på bloggen tänkte jag under gårdagen sätta mig ner och se toppmötet i den södra serien mellan Halmstad och Troja/Ljungby. Det skulle visa sig vara en väldigt god idé.

För några månader sedan skulle Troja ses som en gigantisk favorit men sedan försäsongen har det hänt en hel del, Halmstad slog alla med häpnad i grundserien och har sedan lyckats bibehålla en fin form även in i det nya året. Vem hade egentligen kunnat tro att "Hammers" skulle toppa den tuffaste Allettanserien i februari månad?

Häromdagen imponerade laget när man besegrade Visby/Roma med komfortabla 4-1 på bortaplan men igår fick man det betydligt tuffare, gästerna från de småländska skogarna inledde matchen bäst och tog ledningen två gånger om redan i första perioden. Efter lite snack i omklädningsrummet höjde sig Halmstad en aning men trots dubbla mål gick Troja till pausvila med en 2-3 ledning. I tredje perioden fick hemmalaget till en tidig kvittering genom Hugo Johansson som gjorde sitt fjärde mål i Allettan men sedan klev en gammal räv in i handlingen.

När Carl-Johan Sjögren värvades från Skövde inför säsongen 18/19 sågs det som en riktig spetsvärvning och igår visade 29-åringen varför, först stod han för det viktiga 3-4 målet och sedan rundades målfesten av med att forwarden spelade fram till Carl Ernstig som spikade slutresultatet till 3-5 vilket var hans första fullträff i Allettan. Två nya poäng gör att Sjögren redan gjort fler poäng än förra säsongen och han känns som en viktig nyckel i jakten på fortsatt framgång för det topptippade laget som nu bara har tre poäng upp till serieledningen - som Halmstad fortfarande lagt beslag på.