Hockeyettan: Hoppet lever i playoff 1

Idag tar vi en titt på gårdagens matcher i playoff1.

Östersund - Kiruna AIF: 5-2 (1-1 i matcher)
Kommentar: Östersund gick in i matchen med kniven på strupen men lyckades hantera pressen och kvittera i matchserien. Gästerna från norr stod upp relativt bra men Östersund skapade överlägset flest chanser och det kändes därför rättvist att det blev vinst. Nu väntar ett tredje och avgörande möte där det mesta talar för att Östersund lyckas knyta ihop säcken.

Boden - Teg: 7-1 (1-1 i matcher)
Kommentar: Även Boden gick in i gårdagens kamp med en hel del press på sina axlar, det blev som bekant förlust i rond ett men igår steppade man upp ordentligt. Redan efter första perioden ledde man med 4-0 och skottstatistiken från matchen (51-14) säger det mesta. Allt annat än att Boden tar hem nästa match vore en stor skräll.

Boden har satt sig i en fin sits inför dagens avgörande möte mot Teg.

Troja/Ljungby - Strömsbro: 7-0 (2-0 i matcher)
Kommentar: I lagens första möte lyckades Strömsbro hålla nere siffrorna med en tät defensiv och fin arbetsinsats men i gårdagens retur var det klasskillnad. Precis som brukligt. Troja tog kommando direkt men gästerna försvarade sig ändå ganska bra fram till tredje perioden, då tog krafterna slut. 7-0 i matchen, 8-0 totalt och 2-0 i matcher talar sitt tydliga språk. Troja kan pusta ut och Strömsbro summera en fin säsong där man satt färg på Hockeyettan.

Tranås - Piteå: 2-3 (1-1 i matcher)
Kommentar: Här blev det riktigt spännande. Efter en avvaktande start på matchen tog hemmalaget kommando och hade ledningen inför tredje perioden men med mindre än två minuter kvar att spela kvitterade gästerna från norr och i förlängningen kunde Ludvig Vännström kvittera matchserien och förlänga Piteås säsong ytterligare en match. Spänningen är därmed på topp inför rond tre och det känns som det kan gå hur som helst.

Lindlöven - Visby/Roma: 2-1 (1-1 i matcher)
Kommentar: Kvällens minst målglada tillställning var ändå en spännande historia som förmodligen gladde de knappt 600 själarna uppe på läktaren, det blev nämligen seger för hemmalaget som tvingar fram ett tredje och helt avgörande möte som spelas idag. Stor matchvinnare blev målvakten Isak Mantler som räddade 29 skott och förlängde Lindlövens säsong ytterligare ett tag. Ska det bli respass redan i playoff 1 för Visby/Roma, som stod för sommarens tyngsta tränarvärvning i Hans Särkijärvi

Nybro - Nyköping: 6-7 (1-1 i matcher)
Kommentar: På förhand satte jag Nybro som favorit i den här matchserien och man vann den första ronden men igår höjde sig Nyköping ett snäpp. Det blev en svängig och målrik historia där gästernas kedja med Axelsson, Ivarsson-Hamberg och Mörnsjö stod för en glimrande insats med flera mål och ett gäng assist. På pappret tycker jag fortfarande att Nybro är det bättre av lagen men Nyköping har blivit bättre under säsongens gång och är långt ifrån uträknade inför det tredje och helt avgörande mötet.

KRIF - Vimmerby: 2-4 (1-1 i matcher)
Kommentar: Som ni märker är årets upplaga av playoff 1 väldigt jämnt, i lagens första möte krävdes straffar för att få till ett avgörande (den gången med seger för KRIF) och igår bjöds det på en ny tät match som kunde slutat hur som helst. Den här gången stod dock Vimmerby som segrare efter att ha gått från 2-2 till 2-4 under slutet av matchen vilket gör att serien lever vidare. Tigrarna är, likt Nyköping, ett lag som tänt till på slutet och det gör dagens match väldigt oviss. KRIF kan vara långt ifrån säkra på att knyta ihop säcken inför sin hemmapublik.

Gårdagens resultat gör att playoff 1 fortfarande lever och det gör även helgen extra intressant om man följer Hockeyettan. Värt att notera är att även finalserien mellan Väsby och Halmstad lever, efter att ha förlorat den första ronden lyckades Hammers vinna med 2-5 på bortaplan efter att Anton Malmborg gjort en fenomenal insats mellan stolparna med hela 39 räddningar. Även den här matchserien känns minst sagt oviss och det kan faktiskt sluta hur som helst.

Vilket lag tror du tar hem Hockeyettanfinalen?