Hockeyettan: Fortsatt framfart för Vikings

AllettanSödra, MATCHFAKTA / Permalink / 0
Idag tar vi en titt på gårdagens höjdare i Allettan södra. 
 
Under gårdagskvällen slängde jag ut en fråga kring vilken match i Allettan som kändes mest intressant och svaret blev ett rungande (Nybro - Huddinge), därför tar vi en extra titt på just den matchen. Inför starten av Allettan var det en del som räknade ut Nybro på förhand vilket får ses som en överraskning, laget vann trots allt den prestigefyllda södra grundserien och stod för mängder av fina insatser. Trots det fick man gå in i Allettan som något av en outsider och det tycks passa Vikings utmärkt. 
 
Det blev visserligen förlust i premiären mot Halmstad men ett par dagar senare besegrades Tranås på bortaplan och igår stod man för en ny fin insats när Huddinge plockades ner på ett imponerande sätt. Precis som vanligt hade målvakten Robin Johansson en stor del i segern, 24-åringen stod för 33 räddningar och visade varför han rankas som en av Hockeyettans främsta. 
 
Ett fint målvaktsspel kan man komma långt på men igår fungerade även offensiven väldigt bra, under en stark andra period gick man från 1-1 till 3-1 vilket satte hemmalaget i en fin sits inför fortsättningen av matchen. Ett av lagets fem mål stod Viktor Lennartsson för och efter slutsignalen hörde vi av oss till forwarden för att höra hans tankar kring segern. 
Tycker vi gör en bra match i sin helhet. Lite halvtrögt i början där Huddinge kom ut bra, sen tycker jag vi tog över mer och mer desto längre matchen gick.
 
Huddinge fick lämna Glasriket utan poäng. 
Foto: Johnny Anderson (Arkiv)
 
Trots förlusten tycker jag inte att Huddinge ska deppa så mycket, man har trots allt inlett Allettan med två segrar av tre möjliga och är helt klart med i toppstriden. I vinsten mot Mariestad häromdagen visade man sin klass och får man bara alla bitar på plats är talangfabriken ett lag för toppen, känslan är att man kan ta sig långt den här säsongen. 
 
MATCHFAKTA 
Nybro - Huddinge: 5-2 (1-1,2-0,2-1)
0-1, Dennis Nordström (Krüger, Cederberg)
1-1, Alex Ek (Augustin, Palmberg)
2-1, Simon Hansson (Henell, Andersson)
3-1, Viktor Lennartsson (Andreen, Gunnarsson)
4-1, Otto Henell (Hansson, Johansson)
5-1, Linus Olsson (Wengdahl, Andreen)
5-2, Gustav Ahnelöv (Jonason, Dahlberg-Karlsson)
Skott: 26-35
Utvisningsminuter: 6-6
Publik: 1695 (Liljas Arena, Nybro) 
 
ÖVRIGA RESULTAT I HOCKEYETTAN
Sollentuna - Hammarby: 1-5
Nyköping - Eskilstuna Linden: 3-2 
Köping - Malung: 1-5
Strömsbro - Segeltorp: 2-5
Tyringe - Hanhals: 3-4 
HC Dalen - Borås: 6-5
Vimmerby - Kalmar: 2-1
Kumla - Forshaga: 4-1 
Halmstad - Visby/Roma: 3-6
 
 
Hur långt tror du Nybro kan nå den här säsongen? 
 
Till top