Hockeyettan: Lagbygget - Hudiksvall

Vi inleder helgen med att ta en titt på ett av er läsares favoritlag. 
 
Genom åren har det funnits några lag som bloggens läsare gillat extra mycket, i början var det Borås och i viss mån även Vita Hästen men de senaste säsongerna har Hudiksvall varit laget som dragit flest besök. Det kan kanske bero på att man har flera fina år bakom sig och att man stärkt sin ställning i Hockeyettan men nu står klubben inför en ganska oviss framtid. En hel del har nämligen hänt sedan Coronaviruset avbröt säsongen 19/20. 
 
Efter att ha nått den allsvenska kvalserien våren 2019 var förväntningarna höga på Hudiksvall och till viss del lyckades man motsvara dem, grundserien var visserligen ingen succé men i allettan höjde sig laget en smula och man nådde trots allt hela vägen till playoff 3 mot Vimmerby innan säsongen blåstes av. Det borde därför finnas en känsla av "vi vill ha mer" när laget går på is om några veckor. 
 
 
Blir 20/21 säsongen då Andreas Bosson får sitt stora genombrott?
Foto: Peter Scott 
 
 
Problemet är bara att många från de senaste årens starka lag har valt att tacka för sig, inte minst på backsidan finns det stora tomrum att försöka fylla. Simon Löf ryktas återvända till Hockeyallsvenskan, samma sak gäller Erik Flood och som om det inte vore nog har den stabila backen Henric Nordin också lämnat. Längre fram har klubben bestämt sig för att bryta med trotjänaren Jonas Lindström och mellan stolparna får man klara sig utan Magnus Åkerlund som aviserat att han numera är hockeypensionär. 
 
Ska Hudiksvall bli ett lag att räkna med gäller det att flera av de unga förmågorna tar stora steg framåt, något som faktiskt inte känns helt omöjligt. Efter ett par vintrar med inslussning kanske Anton Hammargård tillslut får sitt genombrott och kan 20/21 bli säsongen då Andreas Bosson tar över som given mellan stolparna? 
 
Dessutom återstår det en hel del dagar innan truppen måste vara spikad, på forwardssidan finns det flera tomma platser och jag skulle bli förvånad om det inte dyker upp åtminstone tre nya backar (alternativt att någon mer från den gångna säsongen signar nytt). En dröm vore naturligtvis om bröderna Wernerson-Libäck (senast i Östersund) valde att återvända till Glysishallen, men jag vet inte hur troligt det är. Allt som allt känns Hudiksvalls lagbygge mediokert i nuläget, men med potential att bli bra. 
 
HUDIKSVALLS TRUPP JUST NU 
Målvakter: Andreas Bosson, Oliver Tornerefeldt 
Backar: Algot Landin, Hannes Lindström, Sebastian Björnstad, Andreas Zetterman 
Forwards: Linus Hedman, Anton Björkman, Adam Byström Johansson, Anton Hammargård, Mathias Hellgren, Emil Lindblom, Henrik Marklund, Marcus Sirén, Jesper Wiberg 
 
Vad tror du om Hudiksvalls chanser att lyckas nästa säsong? 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner!