Hockeyettan: Lagbygget - KRIF

Idag tar vi en titt på ett av Hockeyettans mest stabila topplag. 
 
För några dagar sedan var det någon läsare som tyckte att uttrycket "anrik förening" användes för ofta så därför passar det perfekt att vi kommit till ett lag som faktiskt inte kan kallas för det. KRIF är trots allt en ganska ung förening men på senare tid har man lyckats etablera sig i Hockeyettan och dessutom varit med och nosat på högre divisioner. Sedan avancemanget våren 2011 har klubben varit något att räkna med, redan som nykomlingar nådde man det allsvenska kvalet och sedan har det rullat på av bara farten. 
 
Även våren 2014 kvalades det till Hockeyallsvenskan men oftast har säsongen tagit slut i playoff, i vintras föll man mot Vimmerby i första rundan vilket faktiskt var den (resultatmässigt) svagaste insatsen sedan 2016 då laget missade playoffspelet helt och hållet. Känslan är därför att man borde vara väldigt sugna på revansch inför den nya säsongen som står för dörren. 
 
Mycket av KRIF:s spel kretsar kring trotjänaren Andreas Nordfeldt. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Sett på pappret finns det en hel del saker som KRIF ska vara nöjda med, truppen står sig väldigt bra i jämförelse med många andra i serien och det finns dessutom en hel del spets. Ett exempel på det är Alexander Hiever som i dagarna valt att krita på ett nytt kontrakt, vilket gör att han går in på sin fjärde säsong i klubben. Forwarden hade en enastående utveckling under den gångna vintern, förutom ett fint spel överlag steg poängproduktionen från ynka sju till hela 46 poäng. Fortsätter den trenden i höst lär allsvenska klubbar vara intresserade redan innan grundserien är färdigspelad. 
 
En annan sak som är positiv är att många av spelarna i laget är relativt unga, under sommaren har man värvat in Eddie Levin från Oskarshamns organisation och enligt mig är det en av laget bästa värvningar under den så kallade "silly season". 20-åringen kommer senast från en ganska rörig säsong som inleddes med en SHL-debut innan han lånades ut till HV71:s J20-lag där det blev 42 poäng på 40 matcher. Dessutom hann den unge forwarden med att göra sex inhopp med Vimmerby men det här blir hans första hela säsong i Hockeyettan. Känslan är att det blir en lyckad sådan. 
 
Unga spelare till trots, det behövs rutin och därför är Andreas Nordfeldt fortsatt ovärderlig. Lagkaptenen går in på sin tionde säsong i klubben och jag tycker att han fortfarande är en av de ledande spelarna i laget. 34-åringen är förmodligen på ålderns höst när det kommer sin aktiva karriär men borde kunna vara med och bidra ytterligare en säsong. 
 
Överlag ser KRIF:s trupp väldigt bra ut men vi ska inte glömma bort att det fortfarande inte står klart hur det blir med nyckelspelaren Martin Ekström som inte signat nytt kontrakt. Rykten gör gällande att han tillslut kommer göra det men än verkar inget vara påskrivet. Samtidigt som jag hoppas att han stannar kvar (för lagets skull) känns det som att 31-åringen är värd att äntligen få göra allsvensk debut. 
 
Som läget är nu borde KRIF kunna gå in i säsongen med ett rätt stort självförtroende, på pappret är man tillräckligt bra för att vara med i toppstriden av grundserien men det gäller även att hålla i längden. I vintras öppnade man ganska starkt för att sedan falla igenom en smula i allettan (där man blev sexa) innan nederlaget i playoff 1. Kanske misslyckades man med att pricka formtoppen i rätt läge. Det misstaget får man inte göra om i vinter.  
 
KRIF:S TRUPP JUST NU
Målvakter: Isak Edman, Hampus Nivalainen
Backar: Jonatan Asplund, Ludvig Carlsson, Tomislav Lovric, Jacob Isaksson, Marcus Jörgensen, Jonathan Karlsson 
Forwards: Christoffer Björk, Eric Brissle, Jacob Hallberg, Oliver Glennmar, Alexander Hiever, Gabriel Johansson, Victor Laz, Eddie Levin, Jakob Ringsby, Hampus Roos, Sebastian Sundlöv, Ludwig Wistén, Andreas Nordfeldt 
 
Tror du att KRIF blir ett lag att räkna med i vinter? 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!    
1
Anonym

Både ekström och Magnusson är klara,plua ska in ett nyförvärv till,antagligen en back