Hockeyettan: Poängkungen återvänder

Det värvas ordentligt med spets till ett av lagen i den västra serien. 
 
Det har inte direkt slagit gnistor om Kumlas lagbygge under inledningen av silly season men under gårdagen kunde man ge sina supportrar en ordentlig present inför midsommarfirandet. Victor Wänghult är tillbaka i klubben. 
Han gjorde det fantastiskt bra när han var här sist och vi vet att han trivdes här så vi har jobbat hårt för att få han tillbaka. Nu vet han vad som krävs på en ännu högre nivå och kommer ännu bättre förberedd, säger Filip Björk i klubbens sportgrupp till Kumlas hemsida. 
 
Forwarden har Skövde som moderklubb men där fick han, om man ska vara helt ärlig, det aldrig att lossna fullt ut. Därför tog han steget ner till Hockeytvåan och Tibro innan flytten till Kumla inför säsongen 2018/19. Väl på plats i Närke blev det succé - med sina 55 poäng var Wälghult en av Hockeyettans främsta och Kumlas utan tvekan starkast lysande spelare. 
 
Wänghult var en av Hockeyettans främsta poänggörare senast han spelade i serien. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Utan att överdriva är det här en förstärkning som borde göra Kumlas supportrar väldigt glada, senast Wänghult drog på sig klubbens rödsvarta tröja var han det närmaste en fixstjärna man kan komma om man spelar i just Kumla och det var hans insatser i densamma som gjorde honom intressant för allsvenska klubbar. Äventyret i den högre divisionen var kanske ingen gigantisk succé men det säger å andra sidan inte så mycket om Wänghults kvaliteér, det är inget snack om att forwarden kliver in som en spets- och nyckelspelare i Kumlas trupp och förväntningarna borde vara relativt höga på honom. 
 
FAKTA: Victor Wänghult
Ålder: 24 år
Längd/Vikt: 180cm/84kg
Position: forward
Moderklubb: Skövde IK
Statistik 19/20: 38 matcher, 8 poäng (3+5), 18 utvisningsminuter
Meriter: 45 matcher i Hockeyallsvenskan 
 
 
 
 
 
 
Är du en spelare utan agent? Då kanske vår senaste samarbetspartner, sporatun sports, kan hjälpa dig!