Poängkungen flyttar norrut

En av Hockeyallsvenskans främsta lämnar serien. 

På grund av rätt omtalade yttre omständigheter är hockeysäsongen 19/20 redan över vilket givetvis är tråkigt. Inte minst för Modo, som faktiskt hade en rimlig chans att ta steget upp till SHL efter att ha gjort en alldeles lysande grundserien. 

Klubben sägs inte helt nöjda med att säsongen mer eller mindre kommer strykas, både Ö-vikslaget och Björklöven hade gärna sett att dem fått varsin plats till finrummet men nu står det klart att åtminstone en av lagens spelare kommer ta steget upp. 

Det är, föga överraskande, Jonathan Johnson som lämnar Modo för spel i SHL. 27-åringrn hade förmodligen ett flertal olika alternativ och erbjudanden att ta ställning till men valet föll tillslut på Skellefteå vilket innebär en flytt drygt tjugo mil norrut utmed östkusten. 

Att Johnson skulle lämna för spel i SHL kändes ganska givet, forwarden stod för imponerande 79 poäng i grundserien vilket är tidernas främsta notering i Hockeyallsvenskan och han är dessutom fortfarande i en utvecklingsbar ålder. 

Samtidigt som Skellefteå gör en lysande värvning är det naturligtvis en tung förlust för Modo som förlorar en av sina viktigaste spelare, en riktig spets i sin vassa offensiv men även en lirare som är omtyckt bland lagets supportrar. Med andra ord stora skridskor att fylla för någon annan. 

Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975