Profilen lämnar ön - klar för Enköping: "Dags för nya utmaningar"

Veckan rullar vidare med nya intervjuer. 
 
Under gårdagen kunde ni läsa en liten intervju med Anton Tano som nyligen blev klar för Boden och idag är det dags för ytterligare ett snack med en spelare. Den här gången handlar det om backprofilen Adam Rachidi, som efter fem säsonger och ett allsvenskt kval väljer att lämna Visby/Roma för spel hos seriekollegan Enköping. 
 
Efter fem säsonger ute på Gotland står det sedan en tid tillbaka klart att du återvänder till fastlandet för spel i Enköping, hur känns det att lämna ön och Visby/Roma?
Det känns tufft att lämna ett liv som varit bra här på Gotland. Har trivts underbart bra, men nu är det dags för nya utmaningar för mig och sambon. 
 
För första gången sedan våren 2015 kommer Rachidi spela i ett annat lag än Visby/Roma. 
 
 
Hur kommer det sig att du väljer att fortsätta karriären i just Enköping? 
Valet var enkelt då några klubbar i Sthlm hörde av sig och visste att jag var påväg hem till fastlandet men Enköping var det enda laget som visade att dem vill ligga i framkant och vara ett lag som slåss i toppen, och det har alltid varit min ambition i varje lag jag spelat i. 
 
Vi har kunnat läsa att klubben vill försöka få till ett rutinerat lagbygge, det känns som du borde vara just en sån spelare? 
Ja, rutinen har jag efter cirka nio år i division 1. Så känns kul att man kan bidra med det.
 
Den här säsongen hann ju aldrig riktigt ta slut, hur upplevde du tiden mellan ert första möte mot Troja tills dess att säsongen blåstes av? 
Riktigt konstiga dagar som vi alla fick ta del av, man visste ingenting man kunde inte fokusera på nästa match och det var rätt beslut att blåsa av det. Man kan inte spela ett slutspel och kval utan sin publik. 
 
Coronaviruset ställer ju minst sagt till det på många fronter, hur har det påverkat dig - mer än att säsongen tog slut tidigare? 
Det har inte påverkat mig personligen jag jobbar inom bank och finans så vi jobbar på som vanligt och hjälper kunderna i dessa tider. 
 
Hur ser planerna ut för framtiden, med flytt och försäsong? 
Jag flyttar i juni månad till Enköping. Ska börja jobba där på bank och sedan flyttar sambon med nästa säsong. Så nu blir det ensamt ett år och fokusera på hockey och jobb sen kommer sambon och styr upp lite för mig efter det. 
 
Enköping är ett av lagen i Hockeyettan som har flest spelare med kontrakt, hur tycker du lagbygget tagit form hittills? 
Det ser ljust ut, vi har en bra backsida som kan få jobba ihop en tid här nu och forwardsidan kommer börjas spika snart så vi har ett lag i god tid innan säsongen drar igång och det är alltid ett plus för att gå långt. 
 
FAKTA: Adam Rachidi
Ålder: 27 år
Längd/Vikt: 181cm/82kg
Position: back
Moderklubb: Flemmingsbergs IK
Statistik 19/20: 41 matcher, 7 poäng (1+6), 20 utvisningsminuter  
 
FAKTA: Enköpings lagbygge 20/21
Målvakter: Pontus Hagman
Backar: Filip Andersson, Kevin Lidström, William Kaijser, Fredrik Lundin, Adam Rachidi, Robin Nilsson, John Petersson 
Forwards: Daniel Andersson, Ludvig Wallin, Ludwig Ahlin, Niklas Rigelius 
 
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975