Hockeyettan: Kaptenernas farväl

Hockeyettan ser ut att tappa flera riktiga trotjänare. Här är några av dem. 
 
DANIEL MAGNUSSON
Klubb: Östersund 
Matcher i klubben: 293
Poäng i klubben: 178
Kommentar: Vi inleder med en spelare som sällan fått dem stora rubrikerna men som ändå betytt mycket för sitt lag, under många år. Magnusson kom till Östersund från Örnsköldsvik inför säsongen 12/13 och visade direkt att han skulle bli en nyckelspelare för sitt nya lag. Under debutsäsongen stod forwarden bland annat för 20 mål (vilket blev hans främsta notering) och under de kommande åren skulle Magnusson verkligen vara en spelare att luta sig mot när det blåsta. Vilket det gjort en hel del. Inför sin sjunde säsong i klubben blev Daniel assisterande lagkapten och efter flera fina insatser och ett bra spel överlag fick han rollen som ny lagkapten inför säsongen vi nyligen lagt bakom oss. 
 
JONAS LINDSTRÖM
Klubb: Hudiksvall
Matcher i klubben: 466
Poäng i klubben: 446 
Kommentar: Här snackar vi om en lirare som verkligen dominerat under sina år i klubben. Lindström värvades till Hudiksvall redan 2007 och i början var det nog tänkt att det skulle bli en kort sväng i Hälsingland innan forwarden skulle få chansen i Hockeyallsvenskan, men trots en lyckad debutsäsong stannade Lindström kvar. Förutom en avstickare till Kristianstad blev Jonas Hudiksvall trogen i totalt tolv säsonger varav de sista fyra som lagkapten. Poäng är inte allt här i världen men det säger ändå en hel del att Lindström toppar skytteligan, assistligan och poängligan i klubbens historia. Som om det inte räcker är han även den som spelat flest matcher. Trots mängder av fina säsonger och en relativt låg ålder (33) stod det för ett par veckor sedan klart att Hudiksvall inte förlänger med sin lagkapten. Innebär det att karriären är över? 
 
Vem ska fylla tomrummet efter Lindström i Hudiksvall?
Foto: Peter Scott 
 
 
MIKAEL ADAMSSON 
Klubb: Visby/Roma
Matcher i klubben: 481
Poäng i klubben: 384
Kommentar: Under gårdagen stod det klart att även Visby/Romas lagkapten tackar för sig, men för hans del verkar det vara av egen fri vilja - 32-åringen lägger nämligen skridskorna på hyllan. Adamsson kom till Visby/Roma redan 2008 efter att inte riktigt lyckats slå sig in på allvar i moderklubben Västerås, men i sin nya omgivning gick det desto bättre. Redan under debutsäsongen stod forwarden för 19 mål och under de kommande åren skulle han göra 20+ mål vid fyra tillfällen där personbästat kom 18/19 med hela 32 fullträffar. Redan inför sin tredje säsong tog Adamsson över rollen som lagkapten och den fick han sedan behålla fram till det var dags att tacka för sig. Att få vara kapten i hela tio säsonger i följd är väldigt ovanligt och det är inget snack om att Mikael är Visby/Romas främste spelare på 2010-talet. Sett till statistiken är han faktiskt främst genom alla tider. 
 
JAKOB KARLSSON 
Klubb: Vimmerby
Matcher i klubben: 230 
Poäng i klubben: 222
Kommentar: Visst, än är loppet inte kört men de senaste dagarnas rubriker tyder ändå på att Vimmerby inte verkar vilja göra det som krävs för att ha kvar sin lagkapten. Karlsson är annars en spelare som på många sätt är klubbens ansikte utåt och som även är en kille från staden med stort hjärta för märket på bröstet. Efter en ganska lång och svängig start på karriären med spel i bland annat Visby/Roma och Olofström kom Karlsson tillbaka till Vimmerby inför säsongen 12/13 och han visade direkt att det var något stort på gång. Under sina totalt sex säsonger i klubben var han lagkapten samtliga och få i Hockeyettan har varit så tydliga i den rollen som honom. 
 
Förutom dessa herrar finns det en hel rad lagkaptener som ännu inte skrivit på kontrakt för den kommande säsongen, här är några av dem: Magnus Isaksson (Piteå), Filip Thörnqvist (Mariestad), Andreas Forsström (Örnsköldsvik), Andreas Nordfeldt (KRIF), Victor Sandin (Kumla), Viktor Ehn (Strömsbro) 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Dessutom är chansen större att det kommer texter om det laget man följer, om man är med och stöttar bloggen. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen.  Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975