Hockeyettan: SHL-rutin till doldislaget

Undrens tid är inte förbi. Hanhals har gjort en spetsvärvning. 
 
Jag vet, det där kanske lät lite hårt men Hanhals är inte direkt kända för att slå på den stora värvningstrumman men det är precis vad som skedde under gårdagen. Då presenterades nämligen Jens Hellgren som klubbens senaste förstärkning inför den kommande saken och Hanhals har därmed fem spelare i sin backuppsättning som börjar ta form. Den rutinerade backen kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen men nu beger sig 31-åringen västerut. 
Familjen ville flytta ner till Göteborg. Min fru är där ifrån och har jobb i Göteborg. När jag började kolla på alternativ kändes Hanhals Kings som bästa alternativet för mig & det är där jag ville spela. Så jag är mycket glad att vi kommit överens, säger Hellgren till klubbens hemsida. 
 
 Jens Hellgren med en av Hockeyettans mest rutinerade spelare 20/21. 
Foto: Peter Scott 
 
Här har Hanhals verkligen gjort en bra värvning, man får in en väldigt erfaren spelare som ändå borde ha flera säsonger kvar i kroppen. Hellgren kommer som bekant senast från tre säsonger i Vita Hästen men har tidigare representerat klubbar som AIK och Mora, men även Rögle där han gjorde två säsonger varav en i SHL. Den gångna säsongen var kanske inte en av backens bästa men det är inget snack om att han har det som krävs för att bli en viktig spelare i sitt nya lag. Är det något dem behöver så är det en stabil back i egen zon. 
 
Hanhals anno 19/20 var långt ifrån lika bra som säsongen innan men nu känns det som man börjar få ihop en trupp som ska kunna höja klubben ett par snäpp, senast fick man nöja sig med en elfteplats i grundserien för att sedan bli femma i fortsättningsserien. På målvaktssidan finns potential i Isak Ragnevad som värvats in från Tranås, där fick han stå en hel del i båset men nu lär han förmodligen bli förstavalet mellan stolparna. Det är precis vad 20-åringen behöver. 
 
Lite längre fram har man förstärkt med Oliver Celec från KRIF men även Tony Pappila som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Kristianstad. Precis som Hellgren känns det som en värvning för en förstafemma. Mycket jobb återstår men om Hanhals fortsätter lagbyggen i samma stil som man inlett, så blir det ingen bottenstrid 20/21. 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Dessutom är chansen större att det kommer texter om det laget man följer, om man är med och stöttar bloggen. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen.  Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975
  
1
Andreas Wärff

Tjena Benji!
Vill bara säga att din blogg verkligen andas hockey.Intrssant o kul läsning, där gjorde hästen bort sig.
Ha det bäst1
//Andreas

Svar: Tack så mycket!
Benjamin Lindkvist