Hockeyettan: Vallentuna storsatsar - flera tunga värvningar klara

Ett av den gångna säsongens överraskningslag ser ut att spänna musklerna - rejält. 
 
Under säsongen 19/20 bjöds det på en hel del överraskningar i Hockeyettan, vem kunde tex tro att Halmstad skulle vinna den stjärntäta södra allettan och fanns det egentligen någon som hade förväntat sig att Väsby skulle göra samma sak i norr? Bakom den överraskningsduon fanns det gott om andra lag som också gjorde bra ifrån sig, inte minst Vallentuna. 
 
Laget gick in i säsongen med ganska låga krav på sig, som vanligt snackades det om Huddinge, Hudiksvall och Visby/Roma men i skymundan lyckades faktiskt Vallentuna bli femma i grundserien vilket gav en biljett till allettan. Väl där gick det betydligt tyngre men man får nog ändå säga att säsongen blev ett steg i rätt riktning. Nu ser man ut att vilja fortsätta den resan framåt. 
 
Under gårdagen bjöd klubben in till pressträff där inte mindre än åtta kontraktstförlängningar presenterades. Dessutom gick man ut med nyheten att hela fem nya spelare värvats in, varav tre med tunga meriter. På backsidan förstärks det med allsvensk rutin i form av Gustav Ahnelöv som senast kommer från en sejour i Huddinge men som tidigare representerat klubbar som Vita Hästen och Oskarshamn men som även gjort femton matcher i SHL med Karlskrona. 
 
Tillsammans med bland annat Tobias Ericsson lär 24-åringen kunna vara med och skapa en stark defensiv men klubben hoppas även bli ett offensivt hot mot andra lag. Dels i och med att flera nyckelpjäser förlängt, men kanske främst i och med att Niclas Lehmann och Stefan Söder ansluter. Lehmann har varit en pålitlig målskytt i Hockeyettan de senaste tio åren medan Söder stod för 47 poäng senast han spelade i serien (18/19). 
 
I Niclas Lehmann får Vallentuna in en pålitlig målgörare. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är inget snack om att Vallentuna slagit på en rejäl värvningstrumma med sina förstärkningar, Lehmann kommer senast från en stark säsong där han var en av Huddinges främsta spelare och med sina 20 fullträffar visade 30-åringen att han fortfarande vet var målet står. Forwarden har egentligen aldrig gjort en dålig säsong på seniornivå så det känns som man kan vara rätt lugna, han lär göra jobbet även i vinter. 
 
Det lär förmodligen även Söder göra, 30-åringen är tillbaka i huvustaden för första gången sedan säsongen 11/12 då han gjorde ett gäng matcher i SHL med Djurgården men han har tidigare visat att han kan spela bra även på andra platser. Inte minst nere i KRIF där det blivit på 212 poäng på 238 matcher under totalt fyra olika sejourer. Den gångna säsongen spenderades nere i alperna där han också producerade väldigt bra och precis som Lehmann brukar han hålla en hög nivå. 
 
Förutom trion vi nämnt presenterades även backen Karl Holmqvist (senast i Köping) samt Andrej Vasiljevic som spenderade den gångna säsongen i Wings. Det är kanske inga direkta "stjärnor" men utan tvekan två spelare som ger bra bredd och som kan göra så att Vallentuna orkar med både grundserie och en eventuell alletta. Vem vet, det kanske blir mer än så? 
 
Senare under dagen tar vi ett snack med Gustav Ahnelöv, håll utkik! 
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Dessutom är chansen större att det kommer texter om det laget man följer, om man är med och stöttar bloggen. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen.  Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975