Försäsong: Höga berg och djupa dalar

De allsvenska lagen börjar komma in i ett avgörande läge av försäsongen. 
 
Den Hockeyallsvenska seriepremiären närmar sig för varje dag som går, det gör naturligtvis att varje möjlighet att slipa på formen blir allt viktigare. Under gårdagen gav sig sju allsvenska lag ut på isen för att få reda på hur det egentligen står till med kondition, kemi och självförtroende inför det som väntar. 
 
Samtliga ingredienser verkade vara precis där de skulle för Väsby, seriens nykomling. Laget gjorde som bekant succé förra säsongen men har haft det ganska svårt under början av hösten, åtminstone sett till resultaten. Igår tog man dock ett stort steg i rätt riktning, det blev seger med stabila 4-1 borta mot Södertälje efter att ha fått en fin start med två viktiga mål i powerplay under slutet av första perioden. 
 
Jacob Spångsbergs Väsby ser ut att ha hittat formen lagom till seriepremiären. 
Foto: Johnny Anderson 
 
En stor anledning till att det blev seger kan tillskrivas Linus Ryttar, målvakten stod för 34 räddningar och försäsongens hittills främsta insats mellan stolparna. En annan som hade stor del i framgången var Raphaël Lavoie, lånet från Edmonton Oilers hade knappt hunnit bekanta sig med sina nya lagkamrater innan han noterats för två assist och en överlag fin debut. 19-åringen som gjorde succé i QMJHL och dessutom tog JVM-guld i vintras är sedd som en stor talang och skulle egentligen inlett säsongen i SHL med Rögle men där skar det sig och det kan både Väsby och Hockeyallsvenskan vara glada för. Bra spelare ska alltid vara välkomna, det är åtminstone min mening.  
 
Ett annat lag som ser ut att hittat formen inför säsongen är Västerås, under gårdagen stod laget från gurkstaden för en stark insats där det blev seger med hela 8-0 hemma mot Vita Hästen. I första perioden hängde gästerna med hyggligt men efter pausvilan drog VIK ifrån och när Fredrik Johansson satte 5-0 i den 34:e minuten kändes segern säkrad. Västerås är ett tippat topplag och är på pappret bättre än Vita Hästen, men riktigt SÅ stor skillnad ska det inte vara mellan lagen. 
 
Just Vita Hästen har varit i ropet de senaste dagarna eftersom man gjort flertalet lån från NHL-klubbar, så sent som igår gick man ut med att även William Lagesson ansluter (dock inte från en NHL-klubb eftersom han sitter utan kontrakt) och det har gjort att förväntningarna trissats upp. Insatserna under försäsongen har dock varit ömsom vin ömsom vatten och pressen skulle öka ganska snabbt om grundserien inte inleds på ett bra sätt. Tålamodet i supporterleden brukar inte vara det bästa. 
 
Samma läge är det i Södertälje, vissa har tippat den anrika föreningen relativt högt men dem har haft otroligt svårt att imponera under försäsongen och det är fler frågetecken än utropstecken när grundserien närmar sig. I övrigt kan vi konstatera att Västervik föll i rivalmötet mot Vimmerby efter att gästernas Pierre Gustavsson (tidigare i VIK) avgjort matchen i förlängningen. Bättre gick det för Tingsryd som besegrade Kristianstad där backen Ludvig Claesson blev stor matchvinnare i förlängningen. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Västervik - Vimmerby: 3-4 (förlängning) 
Västerås - Vita Hästen: 8-0
Södertälje - Väsby: 1-4
Tingsryd - Kristianstad: 2-1 (förlängning)
 
Vilket av gårdagens lag tror du kommer högst i den allsvenska tabellen den här säsongen? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun sports som är bloggens samarbetspartner! Vill du också stötta bloggen och samtidigt nå ut till tusentals varje månad? Skicka ett meddelande till vår facebooksida så löser vi det! 
2
Folke

All lycka till <3
Här kommer några supertips från mig <3

https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Eller min favorit:

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Jag handlar genom denna sidan för att få pengar tillbaka:

www.refunder.se/b/Spara50länk

Stefan

någon koll på vilka målvakter som är aktuella för Tranås?


Svar: Nja inte riktigt, finns ju några allsvenska lag som har tre målvakter i sin trupp. Där borde det finnas en möjlighet att låna in någon, sedan finns det ett gäng målvakter utan kontrakt. Bland annat Alexander Svensson som gjorde det bra i Hockeytvåan i vintras och som nog skulle kunna ta klivet upp.
Benjamin Lindkvist