Spetsvärvning av doldislaget - värvar från Hockeyettan

Ett ganska okänt lag förstärker truppen med en eftertraktad spelare. 
 
Tanken var att IK Guts skulle vara med och slåss om en plats till Hockeyettan den här säsongen men redan efter några matcher blåstes grundserien av - för att sedan aldrig komma igång igen. Blicken riktades därmed tidigt till den kommande säsongen och de senaste veckorna har lagbygget börjat ta form, man har bland annat förlängt med den rutinerade backen Victor Lindman och under gårdagen presenterade klubben sitt andra nyförvärv. 
 
Valet föll på kanadensaren Blake Luscombe som senast kommer från spel i Hockeyettan med Surahammar men som nu väljer att ta steget ner till Hockeytvåan. Något som är en liten överraskning med tanke på att han var en av "Suras" främsta spelare den här säsongen. 
 
Får IK Guts anledning att le även den kommande säsongen?
Foto: Benjamin Lindkvist 
 
Jag tycker att det här är en klockren värvning av Finspångslaget, Luscombe kommer från en stark säsong i Surahammar där han kom tvåa i den interna poängligan efter att bland annat ha gjort tolv mål. Tidigare har 25-åringen spelat en hel del i Hockeytvåan med Söderhamn/Ljusne och där blev det imponerande 143 poäng på 87 matcher. Chanserna att det ska bli en hel del poäng i IK Guts är därmed minst sagt goda. 
 
FAKTA: Blake Luscombe
Ålder: 25 år
Längd/Vikt: 175cm/82kg
Position: forward
Statistik den här säsongen: 40 matcher, 37 poäng (12+25), 92 utvisningsminuter 
 
Värvningen är IK Guts andra inför den kommande säsongen och den är ett bra tecken på att klubben har höga förhoppningar inför det som väntar, bara att plocka in en spelare från en högre division är bra och att det sedan är en väldigt produktiv spelare gör knappast saken sämre. 
 
IK GUTS TRUPP JUST NU
Målvakter 
Scott Hector
Backar
Victor Lindman
Hampus Karlsson
Jesper Olsen
Anton Kellman
Olle Umberg
William Bohman
Forwards
Andreas Nelly
Nikita Reyn
Filip Forsström
Blake Luscombe (Ny, Surahammar) 
Emil Rooth
William Arwesson
Kirill Lodeikin
Artemi Aleksandrov (Ny, Nittorp)
Eric Asp
Anton Lindqvist
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON