Talangerna till Hockeyettan?

Hockeyettanlaget ryktas förstärka offensiven rejält. 
 
I dessa dagar är många klubbar runtomkring i Hockeyettan väldigt aktiva, vi har tidigare uppmärksamat att Forshaga verkar vara klara med sitt lagbygge och även på andra håll läggs det viktiga byggstenar. Senast i raden verkar Hudiksvall vara, åtminstone enligt ryktena som cirkulerat. Det är ingen mindre än Expressenbloggaren "Mr Madhawk" som blickat ner i Hockeyettan och fått reda på att klubben tycks vara överens med tvillingarna Joel och Max Wahlgren
 
Sanningshalten i ett rykte kan man alltid diskutera men oftast brukar det stämma och det känns inte som två helt osannolika värvningar. De båda bröderna är talangfulla och är i en sådan sits att en flytt till Hockeyettan skulle kunna gynna dem. Förra säsongen blev det mestadels ont om speltid i Hockeyallsvenskan med Kristianstad vilket ledde till att duon blev utlånad till Karlskrona. Väl i Hockeyettan gick det bättre och 20-åringarna skulle kanske må bra av att få en hel vinter i den serien. 
 
FAKTA: Joel Wahlgren
Ålder: 20 år
Längd/Vikt: 185cm/85kg
Position: forward
Moderklubb: Kramfors-alliansen
Statistik förra säsongen: 33 matcher, 2 poäng (1+1), 6 utvisningsminuter (Kristianstad)
10 matcher, 4 poäng (2+2), 2 utvisningsminuter (Karlskrona)
Meriter: 22 juniorlandskamper, 45 allsvenska matcher, seger i TV-Pucken, J20 SM-Guld, J18 SM-silver 
 
FAKTA: Max Wahlgren
Ålder: 20 år
Längd/Vikt: 186cm/86kg
Position: forward
Moderklubb: Kramfors-alliansen
Statistik förra säsongen: 43 matcher, 5 poäng (2+3), 4 utvisningsminuter (Kristianstad)
8 matcher, 6 poäng (2+4), 2 utvisningsminuter (Karlskrona)
Meriter: 37 juniorlandskamper, U18 VM-Guld, Seger i TV-Pucken, J20 SM-Guld, J18 SM-Silver, 54 allsvenska matcher 
 
I övrigt har Hudiksvall kommit ganska långt med sitt lagbygge inför den kommande säsongen, men det återstår fortfarande en hel del jobb. Det gäller inte minst på backsidan där man bara har två spelare med kontrakt, känslan är att Andreas Söderberg kommer att lämna och det finns kanske även en risk att Hannes Lindström har andra ögon på sig. Den unge backen gjorde väldigt bra ifrån sig i vintras och är i en sån ålder (20) att allsvenska klubbar ser en chans att knyta en talang till sig. 
 
I offensiven finns det en del frågetecken men för några dagar sedan kunde klubben åtminstone meddela att skyttekungen Jesper Wiberg kritat på nytt kontrakt. Det får ses som ett styrkebesked med tanke på att 23-åringen smällde in 33 mål innan en skada ställde till problem. Allsvenska klubbar bör ha haft koll på forwardens framfart, och lär ha det även i fortsättningen. 
 
Tror ni Hudiksvall blir att räkna med nästa säsong?