Hockeyallsvenskan: Glädjebeskedet - Trotjänaren stannar

En av Hockeyallsvenskans mest trogna spelare väljer att stanna i sin moderklubb. 
 
Det var många som drog en lättnadens suck när Marcus Eriksson skrev på nytt kontrakt med Vita Hästen och under gårdagen gick klubben ut med nyheten att även Jesper Samuelsson väljer att stanna. Forwarden, som missade hela förra säsongen på grund av skada, går därmed in på sin 16:e i moderklubben. 
Det ledarskapet han besitter tycker jag vi har saknat, både i omklädningsrummet och på isen. Det är viktigt för laget och klubben att få tillbaka det, säger tränaren Tony Zabel till klubbens hemsida. 
 
Foto: Gabriel M Gustafson (Arkiv) 
 
Att Samuelsson stannar i Vita Hästen minst två säsonger till (kontraktet är skrivet på 2+1) är naturligtvis väldigt positivt, forwarden är en av klubbens främsta spelare genom tiderna och är tack vare det väldigt populär hos supportrarna. Det verkar som att Norrköpingsklubben har lärt sig läxan från förra säsongen då man slarvade bort ikonen Marcus Eriksson (till Hockeytvåan) samtidigt som Samuelsson missade hela säsongen på grund av skada, plötsligt försvann massor av rutin och kärlek till klubben - något som inte fick hända igen. 
 
FAKTA: Jesper Samuelsson 
Ålder: 33 år 
Längd/Vikt: 182cm/81kg
Position: forward
Statistik förra säsongen: 0 matcher, 0 poäng, 0 utvisningsminuter 
 
I och med att "Sama" stannar i klubben har man kommit ganska långt med sitt lagbygge inför den kommande säsongen, nio spelare kan tyckas lite men för att vara Vita Hästen är det ovanligt många. Oftast brukar det dröja till en bra bit in på sensommaren innan spelarna trillar in. Det mest anmärkningsvärda hittills är att hela fyra av spelarna är nordamerikanska värvningar, varav tre kommer direkt från ECHL. På pappret ser den trion intressant ut men historien har visat att långt ifrån alla värvningar från just den ligan har gjort succé i Hockeyallsvenskan. 
 
Hur tror du det går för Vita Hästen nästa säsong?