Hockeyettan: Betygsättning - Allettan södra

Hockeyettans södra Alletta är färdigspelad och idag ger vi betyg till samtliga lag i serien. 
 
Nybro - 5 
Kommentar: Det finns egentligen inte så mycket att kommentera här, Vikings tog hem seriesegern på ett imponerande sätt och det var verkligen välförtjänt. Rundade av genom att besegra Skövde med hela 10-3 på bortaplan och är utan tvekan ett av lagen som har chansen att nå kvalserien. Har ett starkt lag att ställa på banan, där det finns en fin bredd och lyckas man undvika en ny smäll av Covid-19 så blir man att räkna med även i fortsättningen. Ett extra plus till Janne Värynen som stod för imponerande fjorton mål på arton matcher, samt målvakten Robin Johansson som hade en räddningsprocent på drygt 93. 
 
HC Dalen - 4 
Kommentar: Sett till förväntningarna inför säsongen är Dalen värda en femma, men efter att ha imponerat redan i grundserien höjdes kraven en smula. Trots det får man nog ändå säga att en andraplats i Allettan är mer än förväntat, därför får de ett högt betyg. Några var kanske rädda att Martin Thörnberg skulle vara trött och oinspirerad men 37-åringen har varit en av Hockeyettans främsta spelare de senaste veckorna och det är väldigt positivt att han redan skrivit på ett nytt kontrakt. Har, trots Thörnberg, inte riktigt samma spets som Nybro men en fin bredd och en av säsongens största succéspelare i form av Henrik Neubauer som slagit de flesta med häpnad. 
 
Vimmerby - 4 
Kommentar: Formen har pendlat en hel del under säsongens gång, men i Allettan har det mestadels sett väldigt bra ut och därför blir betyget högt. Att sluta före flera andra topptippade lag är ett styrkebesked som heter duga. Lever mer på bredd än på spets, samtidigt som Tomas Rydén är väldigt viktig i målet. Det finns även ett fint sparkapital i Sebastian Vidmar som stod för två mål i gårdagens seger mot Troja. Kan gå in i nästa fas med en skön känsla i laget. 
 
Huddinge - 3 
Kommentar: Nja, det gick inte riktigt så bra som många kring klubben hade hoppats - men det hade samtidigt kunnat gå bra mycket sämre. Inledde ganska starkt men hade sedan en rejäl svacka där defensiven sattes på prov. Har höjt sig en aning den senaste tiden men man är fortfarande ganska ojämna. Högstanivån är dock imponerande och får man bara ordning på alla bitar så kan det bli riktigt bra. Är fortsatt i behov av en rejäl backpjäs som kan ge trygghet i egen zon. 
 
 
 
Troja/Ljungby - 2 
Kommentar: Det finns säkert en del som tycker att jag är lite hård här, men vinner man grundserien med nio poängs marginal till Nybro så kan man förvänta sig mer än en femteplats i Allettan. Har, precis som Huddinge, varit väldigt ojämna och det lovar inte gott inför det som komma skall. Har en stark trupp på pappret men tyvärr har det inte synts på isen, åtminstone inte under stora delar av Allettan. Måste hitta tillbaka till spelet innan jul, då klickade det mesta. 
 
Mörrum - 4 
Kommentar: Var länge uräknade men lyckades hitta formen på ett imponerande sätt och det har resulterat i en fin sjätteplats. Det var det nog ingen som vågade tro för bara ett par veckor sedan. Lever mycket på Marcus Paulsson (som vann poängligan) men man har flera spelare som tagit kliv framåt under säsongens gång - inte minst den unge målvakten Didrik Jansson som slutade tvåa i målvaktsligan. Där finns utan tvekan allsvensk potential. Kan gå in i nästa del av säsongen utan att känna någon som helst press. 
 
Mariestad - 2 
Kommentar: Snopet. Det är nog den känslan som sprids kring klubbens supportrar. Under grundserien briljerade laget stundtals och slutade tvåa, men insatserna i Allettan har varit alldeles för ojämna och gårdagens förlust mot Karlskrona gör att man snubblade ner på en sjundeplats. Säsongen är inte över än men nu väntar en ganska oviss framtid. Samtidigt har man fortfarande chansen att göra en fin säsong, något som andra gått miste om.. 
 
Visby/Roma - 3 
Kommentar: Placerade sig bakom Mariestad i tabellen men får trots det ett högre betyg, mycket tack vare att man gick in i Allettan med lägre förväntningar än BOIS. Har blandat och gett under stora delar av serien men under perioder har laget bjudit på fin hockey och med Filip Lindblad mellan stolparna har det mesta varit möjligt. 
 
Karlskrona - 1 
Kommentar: Tyvärr, här blev det pyspunka. Jag tyckte att KHK imponerade när man blev trea i grundserien (på samma poäng som tvåan Nybro) men i Allettan har det gått betydligt tyngre. Känslan är att den offensive spetsen inte riktigt funnits där, åtminstone inte de senaste veckorna. Ska vi hitta någonting positivt så är det att Mikael Roslund sprätt in elva mål, och tjugo totalt under säsongen. Nu gäller det att ta på sig blåstället inför den kommande säsongen, jobbet man gör under våren och sommaren blir väldigt viktigt. 
 
Skövde - 1 
Kommentar: Nja, här räckte det tyvärr inte hela vägen. Under grundserien såg det stundtals väldigt bra ut men i Allettan blev konkurrensen för hård och det syntes tidigt att SIK inte hade det som krävdes. Ville runda av säsongen och serien på ett bra sätt men förlorade med hela 3-10 hemma mot Skövde. 74 insläppta mål och mindre än en poäng i snitt säger en hel del om insatsen i Allettan. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT 
Visby/Roma - Mörrum: 0-4 
Skövde - Nybro: 3-10
Mariestad - Karlskrona: 1-5
Huddinge - HC Dalen: 1-2
Vimmerby - Troja/Ljungby: 5-3
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON