Upplägget - så spelas Hockeyettan 21/22

Nu har Hockeyettan lagt fram ett förslag kring hur serien kommer att spelas den kommande säsongen. 
 
NORRA SERIEN 
Boden
Kalix
Kiruna AIF
Kiruna IF
Vännäs
Piteå 
Östersund
Teg
Sundsvall
Örnsköldsvik
 
ÖSTRA SERIEN
Hudiksvall
Huddinge
Wings
Visby/Roma
Vallentuna
Segeltorp
Enköping
Strömsbro
Hanviken
Väsby
 
VÄSTRA SERIEN
Linden
Mariestad
Skövde
Kumla
Nyköping
Surahammar
Köping
Forshaga
Borlänge
Lindlöven
 
Mariestad får, precis som väntat, spela i den västra serien även den kommande säsongen. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
SÖDRA SERIEN 
HC Dalen
Kalmar
Tranås
Halmstad
KRIF
Mörrum
Karlskrona
Hanhals
Nybro
Vimmerby 
 
Som ni märker kommer det mesta se ut som vanligt, men det finns några ändringar som är värda att notera. En är att Väsby, som åkt ur Hockeyallsvenskan, tar plats i den östra serien - vilket innebär att Nyköping flyttas över till den västra. Rent sportsligt borde det inte betyda så mycket men det blir en del längre resor än den gångna säsongen, eftersom alla kortare bortamöten mot Stockholmslagen försvinner. 
 
I och med att Nyköping flyttar västerut tvingas HC Dalen ta steget ner till den södra serien, där man tar över Troja-Ljungbys plats. Det kommer innebära betydligt tuffare konkurrens och det gäller nog att vinterns succélag lyckas bra under silly season om det ska bli en ny fin säsong. 
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON