Formbesked av IK Guts

Hockeytvåanlaget tycks ha hittat formen. 
 
Säsongen, eller rättare sagt seriepremiären, närmar sig med stormsteg för många lag och så även för IK Guts. Finspångslaget är mitt inne i en intensiv period med många matcher, bara under helgen (fredag-söndag) har man spelat tre matcher mot tre helt olika motståndare. Under fredagen blev det storseger med hela 9-2 mot Hallsberg, sedan fick man något av en baksmälla mot Alvestad som vann gårdagens möte med 5-1. 
 
Förlusten gjorde att vissa frågetecken väcktes till liv inför eftermiddagens möte med Hockeyettanlaget Kumla - den på pappret tuffaste motståndaren under helgen. Någon anledning till oro verkade det dock inte finnas, för laget stod för en väldigt bra insats där det tillslut blev seger med hela 6-0. Mycket tack vare nyförvärvet Blake Luscombe (senast i Surahammar) som stod för tre av målen. 
 
Victor Lindman blir en nyckelspelare för IK Guts den här säsongen. 
Foto: Benjamin Lindkvist 
 
På pappret har IK Guts ett väldigt intressant lag som tippas högt i Hockeytvåan södra, mycket tack vare flera relativt tunga värvningar som ska lite extra spets den här säsongen. I dagens seger klev den rutinerade backen Aleksei Bondarev fram på ett bra sätt, 38-åringen med drygt 500 KHL-matcher på meritlistan stod nämligen för sitt första mål (om jag inte är helt ute och cyklar) sedan flytten till Sverige.  
 
MATCHFAKTA
IK Guts - Kumla: 6-0 (1-0,3-0,2-0)
1-0, Maksim Zyzyakin 
2-0, Artemi Aleksandrov
3-0, Blake Luscombe
4-0, Aleksei Bondarev 
5-0, Blake Luscombe
6-0, Blake Luscombe 
 
För Kumlas del blev det här inget bra test inför seriepremiären mot Nyköping den andra oktober men tidigare under försäsongen har laget faktiskt presterat ganska bra (bland annat mot dagens motståndare) och det finns fortfarande tid att slipa på formen.