VM-Truppen (om jag får bestämma)

Det händer inte jättemycket i DIV1 eller Allsvenskan just nu, så kör lite VM ett tag, fast om nåt händer, så skriver jag ju såklart det också!
Om jag fick bestämma, så skulle VM-Truppen se ut så här när det är dags för premiären mot Norge.
MÅLVAKTER
Jhonas Enroth (Buffalo)
Viktor Fasth (AIK)
BACKAR
Staffan Kronwall (Severstal Tjerepovets)
Mattias Ekholm (Brynäs)
Jonas Frögren (Färjestad)
Jonas Brodin (Färjestad)
NHL-Tillskott:
Niklas Hjalmarsson (Chicago)
Victor Hedman (Tampa Bay)
Jonathan Ericsson (Detroit)
Niklas Kronwall (Detroit)
FORWARDS
Calle Järnkrok (Brynäs)
Joel Lundqvist (Frölunda)
Niklas Persson (CSKA Moskva)
Niklas Olausson (Luleå)
Johan Larsson (Brynäs)
NHL-Tillskott:
Loui Eriksson (Dallas)
Viktor Stålberg (Chicago)
Marcus Krüger (Chicago)
Jakob Silfverberg (Ottawa)
Henrik Zetterberg (Detroit)
Johan Franzén (Detroit)
Daniel Alfredsson (Ottawa)
**********************************************************************************************
Sen OM Erik Karlsson kan/får/vill komma till VM, så skulle han nog ta Staffan Kronwalls plats.
och OM New York Rangers åker ut, så skulle nog Henrik Lundqvist ta Enroths plats, och Hagelin skulle KANSKE ta Johan Larssons plats, vi får vänta och se helt enkelt!

MOT VM-GULD!...Eller?

Har faktiskt varit taggad inför VM rätt länge, det är alltid kul när turneringen avgörs här hemma, känns som fler av de bästa spelarna vill vara med då, för det är inte så ofta vi har VM, senast var typ 2002 eller nåt sånt om jag inte minns helt fel.
.
Det som talar för ett VM-Guld, är den truppen som Per Mårts förmodligen får ihop, det är redan många som tackat ja. Många riktiga stjärnor, vilket är kul, eller vad sägs om Zetterberg, Kronwall och Franzén från Detroit? Sen kom ju Loui Eriksson med också, riktigt bra, och nu ikväll blev det klart att även Ottawas Lagkapten Daniel Alfredsson kommer till VM, han dyker upp två dagar innan premiären. Oklart ännu om Erik Karlsson kommer till VM, det skulle tydligen bli väldigt dyrt, med försäkring och så, men hoppas det löser sig med honom också.
Sen hoppas jag personligen att NY Rangers åker ut mot Washington, så kan Henke Lundqvist, och kanske även Strålman och/eller Carl Hagelin komma och förstärka laget. Hagelin har gjort det riktigt bra sedan han kom in i NHL-spelet.
.
Senast Sverige tog ett VM-Guld, var i Lettland 2006, det känns som att det är dags igen, eller vad tycker ni?

Lite Kuriosa: Innan Per Mårts tog över Tre Kronor, så hade han ju Juniorlandslaget, och i deras sista turnering, så fick jag och de andra i Hästens Webb-TV, i uppgift att filma matcherna till förbundet, det känndes kul och rätt stort. Minns att bland annat Calle Järnkrok fanns med i truppen då, han är på gränsen till VM-Truppen nu.

Två ur superkedjan lämnar

För några veckor sedan så blev det klart Spelgeniet Marcus Eriksson skulle lämna Vita Hästen, och skrev på för Allsvenska Västerås. Ungefär en vecka senare så förlängde Jesper Samuelsson sitt kontrakt, så då var det klart att iaf en ur den riktigt vassa kedjan (Samuelsson-Eriksson-Höglund) skulle stanna, men man hoppades att även Höglund skulle stanna. Men idag så blev det klart att han inte stannar, han har enligt lagkamraten Johan Erkgärds Twitter, tackat nej till erbjudandet han fått av klubben.
Tung förlust, han öste ju in mål, speciellt i Grundserien, i Allettan var han mer allround, och plockade ihop 20 poäng, 71 poäng totalt under säsongen.
.
Det ryktas redan om vart han kommer hamna, vissa säger Vimmerby, och andra säger Karlskrona. Jag tror faktiskt att han hamnar i Norge igen, kanske ett långskott, men det är känslan. Frisk Asker kanske?